Карантинный чиновник погорел на взятке от торговцев мандаринами

Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в м. Севастополі затримали на місці злочину – під час одержання хабара – керівника державної інспекції з карантину рослин міста Севастополь.

59-річний чоловік мав представницьку зовнішність, яку вдало доповнювала форма – зелений кітель вінчали генеральські погони. У компетенцію очолюваної їм організації входило проведення фітосанітарного контролю й видача висновку фітосанітарної експертизи на продукцію рослинного походження. З підприємців, які зверталися за відповідними документами, начальник інспекції вимагав хабарі за сприяння й прискорення процедури. Розмір незаконної винагороди залежно від виду продукції коливався від 1000 до 5000 доларів США.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в м. Севастополі полковник міліції В’ячеслав Сінченко, інформація про протиправну діяльність чиновника надійшла до УБОЗ наприкінці минулого року. Працівники УБОЗ провели низку оперативно-розшукових заходів, фіналом яких стала операція із затримання хабарника.

До начальника інспекції звернувся севастопольський підприємець. Йому потрібно було провести експертизу великої партії цитрусових, завезених через границю. Чиновник поставив свої умови й призначив строк передачі грошей. При одержанні хабара в сумі 2000 доларів США начальника в його службовому кабінеті затримали працівники УБОЗ. У ході обшуку у затриманого вилучені речові докази – гроші, отримані в якості хабара.

За матеріалами УБОЗ прокуратурою м. Севастополя порушена кримінальна справа по ч.2 ст.368 (хабарництво) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна й позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-офіцер УБОЗ УМВС України в м. Севастополі
 

You may also like...