Криминальная хроника Украины на 30.01.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 456 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 931 (43,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 46 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та понад 3,4 тисяч набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 75 осіб. У них вилучено 39,2 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 998 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

 Протягом минулої доби порушено 440 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 199 – у сфері службової діяльності, у тому числі 18 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 81 – травмовані.

 У Дніпровському районі міста Києва 23 січня до однієї із філій Ощадбанку зайшов невідомий в масці, який, під загрозою пістолета, відібрав у касира вказаної філії банку три тисячі гривень й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні цього злочину затримали 22-річного безробітного місцевого жителя.

 У місті Запоріжжі працівники міліції вилучили в 74-річного пенсіонера понад 3,4 тисяч набоїв до різної зброї.

 У Святошинському районі міста Києва працівники міліції на вулиці затримали 37-річного громадянина Грузії, у якого вилучили два мілілітри ацетильованого опію.

 У місті Біла Церква Київської області на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили один грам героїну, один грам метамфетаміну та дві пігулки “екстазі”.

 У Мукачівському районі Закарпатської області працівники міліції затримали безробітних жителя міста Чоп та жителя міста Мукачево віком 57 та 34 років, у яких вилучили понад 3,6 тисяч пігулок “екстазі”.

 У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито технічного директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у квітні 2006 року реалізував іншому товариству з обмеженою відповідальністю обладнання цегельного заводу, а в лютому 2007 року підробив документацію та передав його, у якості добровільного погашення заборгованості по отриманому кредиту, одному з банків. У подальшому майно вказаного заводу було викуплено приватним підприємцем. Таким чином зловмисник завдав збитки банку на суму 900 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.4 ст.190 (зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення та шахрайство) КК України.

 У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який отримав 14 тисяч гривень хабара від директора іншого товариства з обмеженою відповідальністю за неприпинення із зазначеним товариством договору оренди приміщення та не перешкоджання здійсненню господарської діяльності. Прокуратурою Святошинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділення одного із банків, яка впродовж 2007 – 2008 років оформила 429 фіктивних договорів кредиту, використавши документи місцевих жителів без їх відома, й привласнила 3,2 мільйона гривень. Таким чином, банківській установі завдано збитки на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління відкритого акціонерного товариства. Він підробив протокол загальних зборів акціонерів товариства про нібито прийняте рішення щодо додаткової емісії чотирьох мільйонів простих іменних акцій на суму мільйон гривень. На підставі зазначеного протоколу Одеським територіальним управлінням Державної комісії цінних паперів та фондовим ринком було зареєстровано додатковий випуск акцій товариства, які в подальшому були реалізовані. У результаті цього контрольний пакет акцій товариства перейшов у власність третіх осіб, а майнова доля акціонерів зменшилася. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який з лютого по грудень минулого року, без відповідної ліцензії, проводив капітальні ремонти та реконструкції дошкільного навчального закладу і загальноосвітньої школи в Кременчуцькому районі. В результаті цього правопорушник незаконно отримав 1,14 мільйона гривень доходу. Кременчуцькою районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

 У Хмельницькій області викрито голову однієї з селищних рад, який підробив два рішення сесії зазначеної сільради, згідно з якими вісім жителів обласного центру отримали в приватну власність земельні ділянки загальною площею 17 га. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 170,9 тисяч гривень. Хмельницькою міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб фермерського господарства, які самовільно зайняли земельні ділянки загальною площею 40,6 га на території однієї із сільських рад Шепетівського району та використали їх під посів сільгоспкультур. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 350 тисяч гривень. Шепетівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.197-1 та ч.3 ст.365 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво й перевищення влади або службових повноважень) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...