Посадовець МНС Житомирщини «заробив» на протипожежній безпеці майже чверть мільйона гривень

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області спільно з підрозділом відомчого контролю Міністерства з надзвичайних ситуацій України викрили злочинну групу з корумпованими зв’язками в органах державного пожежного нагляду. На рахунку зловмисників майже 50 фактів вимагання та отримання хабарів на загальну суму 240 тисяч гривень. Про це повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Едуард Федосов.

В результаті спецоперації ліквідовано злочинну схему хабарництва, котру розробив заступник начальника одного з райуправлінь ГУ МНС України в Житомирській області. Для здійснення злочинної діяльності чиновник залучив директора ТОВ, що спеціалізується на послугах у сфері протипожежного захисту. З метою отримання хабарів за прихованою схемою, чиновник лобіював інтереси цієї фірми. Комерсанти, в свою чергу, надавали послуги за завищеними в декілька разів цінами, а також змушували клієнтів підписувати фіктивні акти виконаних робіт.
Окрім цього заступник начальника райуправління ГУ МНС Житомирщини не гребував брати кошти власноруч. Під час передачі чергового хабара у 1500 гривень за сприяння підприємцю у прискореному отриманні документу, а саме дозволу на початок роботи цеху зі збору меблів, посадовця було затримано «на гарячому».

За матеріалами УБОЗ, прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд визначить міру запобіжного заходу зловмисникові, затриманому в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального Кодексу України (на троє діб).

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...