Криминальная хроника Украины на 12.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 362 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 383 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 50 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 46 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, п’ять обрізів мисливських рушниць, 14 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 800 грамів вибухівки та 643 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 73 особи, у яких вилучено 11,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 169 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 132 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 76 – травмовані.

 У місті Золотоноші Черкаської області 9 березня в квартирі за місцем свого тимчасового проживання було знайдено мертвим з травмою голови 31-річного безробітного жителя Золотоніського району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річного безробітного місцевого жителя, котрий вранці 9 березня в згаданій квартирі вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Горлівці Донецької області працівниками міліції затримано 33-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 9 березня в зазначеному місті в квартирі 33-річного безробітного місцевого жителя під загрозою ножа відібрав у господаря 1,7 тисяч гривень, мобільний телефон та особисті речі. Викрадене вилучено.

 У місті Горлівці Донецької області працівниками міліції затримано 21-річного громадянина Грузії, котрий вдень 10 березня на вулиці з автомашини 55-річного місцевого жителя викрав барсетку, у якій знаходилося 9,5 тисяч гривень. Викрадене вилучено.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці у 32-річного місцевого жителя (без постійного місця роботи, раніше судимого) працівниками міліції вилучено 250 грамів вибухівки.

 У Деражнянському районі Хмельницької області на березі водоймища державного заповідника працівниками міліції затримано 39-річного безробітного жителя зазначеного району, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

 У місті Полтаві працівниками міліції затримано 20-річного громадянина однієї з держав центральної Азії, у якого вилучено 30 грамів марихуани та вісім капсул трамадолу.

 У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства. Попередньо встановлено, що Фондом державного майна України було прийнято рішення про початок процесу приватизації зазначеного підприємства та проведено інвентаризацію майна, яке перебуває у його власності чи оперативному управлінні. З цього часу було введено заборону на будь-які дії, що можуть призвести до зменшення активів підприємства. Незважаючи на це, посадові особи ДП уклали з товариством з обмеженою відповідальністю низку угод, які передбачали передачу виробничого обладнання заводу, що містить дорогоцінні метали (платина, паладій, родій), у користування вказаному товариству. Таким чином було передано 77 кілограмів дорогоцінних металів, вартість яких складає 18,5 мільйона гривень, що призвело до зменшення активів підприємства на вказану суму та нанесення збитків державному підприємству, яке знаходиться в процесі приватизації. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з керівників обласного управління в справах захисту прав споживачів, який вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за реалізацію контрафактного компакт-диску. Задокументовано ще три факти отримання вищезгаданим керівником хабарів на загальну суму 50 тисяч гривень. Правопорушника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з керівників Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Донецькій області. Він вимагав та отримав 4,5 тисяч доларів США хабара від представника приватного підприємства за сприяння останньому в підготовці документів, необхідних для отримання ліцензії на міжнародні перевезення. Правопорушника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...