В Изяславе задержали взрывоопасного педофила

Недарма кажуть, що у тихому болоті чорти водяться. У правдивості цієї народної мудрості на власному досвіді переконалися мешканці невеличкого райцентру Ізяслав. Кілька десятків років поспіль поруч з ними мешкав звичайний на вигляд чоловік, колишній офіцер Збройних Сил, учасник бойових дій в Афганістані. Доки одного дня навколо тихого, нічим непримітного сусіда не розгорнувся скандал.

Усе почалося з того, що ізяславським оперативникам надійшла інформація про пенсіонера, який проявляє хворобливий інтерес до 10-12 річних дівчаток. Чоловік начебто заманював сусідських доньок до себе у квартиру і в обмін на ласощі змушував позувати перед фотокамерою у різних непристойних позах. Під час перевірки не лише підтвердилася отримана інформація, а й з‘ясувалося чимало фактів, які шокували навіть бувалих правоохоронців: квартира військового пенсіонера була схожа на склад боєприпасів, порностудію та фальшивомонетний двір водночас. Міліціонери вилучили десятки дитячих фотозображень порнографічного характеру та цілий пакет ще нероздрукованих плівок, набої різного калібру, 4 кілограми вибухової речовини, 32 капсулі-детонатори, майже 38 метрів вогнепровідного шнура, 17 електродетонаторів, підривну машинку, 3 підривника, дальномір, а також високоякісні кольорові ксерокопії банкнот американських доларів номіналом 10 та 5 доларів.

Господар помешкання був небагатослівним і неохоче пояснював працівникам міліції походження усієї цієї колекції. Боєприпаси, за його словами він випадково знайшов на вулиці і просто ще не встиг здати до місцевого райвідділу міліції, а підроблені гроші йому начебто просто презентував сусід. А фото з дітьми він і взагалі не вважав непристойними. Мовляв, просто розважаючись, фотографував сусідських малят, оскільки власних дітей у шлюбі не мав, лише виховував прийомну доньку дружини, яка уже давно виросла. До речі, 26-річна падчірка ізяславського збоченця теж фігурувала на багатьох його фотошедеврах, причому у таких пікантних позах, які не потребують оцінки жодних експертів, щоб визначити, що це відверта порнографія. Слід зазначити, що дружина цього кримінального дивака — це порядна благопристойна жінка, яка навіть і не здогадувалася, який «скелет у шафі» зберігав її чоловік.

Увагу оперативників привернула ще одна дивакуватість затриманого. Його будинок був буквально захламлений різними непотрібними речами. Так, у спеціальних коробках він зберігав усі одноразові станки для гоління, якими користувався за все своє життя, використані коробки від сірників. Сукупність усіх цих обставин змусила працівників міліції засумніватися у стабільності психічного стану затриманого, тому йому призначили психіатричну експертизу.

Наразі відносно затриманого порушено кримінальна справа одразу за декількома статтями — 262 (викрадення, привласнення вибухових речовин, боєприпасів), 263 (незаконне поводження зі зброєю або вибуховими речовинами), 199 (зберігання підроблених грошей), 156 (розбещення неповнолітніх), 301(виготовлення порнографічних предметів).

Призначено низку експертиз усього, що було знайдено в оселі пенсіонера. За словами спеціалістів-вибухотехніків, того тротилу, який колишній офіцер зберігав у власній кладовій, при грамотному використанні вистачило б, аби заподіяти чимало шкоди у райцентрі.

А з малолітніми свідками тепер доведеться попрацювати психологам, оскільки дітки, налякані тим, що трапилося, повністю закрилися у собі. І хочеться сподіватися, що цей негативний досвід, отриманий ними у такому ранньому віці, жодним чином не відобразиться в майбутньому на їхньому дорослому житті.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...