В Киеве милиция изъяла рекордное количество героина – больше пяти килограммов

У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в місті Києві викрили організоване злочинне угрупування, яке впродовж трьох років займалося контрабандним постачанням героїну і психотропної речовини амфетаміну з метою збуту серед молоді столиці. До складу угруповання входили громадяни України, Азербайджану та Ірану. Всіх підозрюваних заарештовано.

У результаті чітко спланованої та проведеної операції по знешкодженню угрупування працівники міліції вилучили понад 5 кілограмів героїну, ціна якого на «чорному ринку» становить понад 4,5 мільйона гривень. Також було вилучено автомат «Калашникова» з набоями, пістолет «ТТ» з набоями та гранату «РГД-5».

Порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів), ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

До речі, це вже не перший факт вилучення цього місяця у столиці значної кількості наркотиків. Зокрема, у березні працівники міліції у Шевченківському районі міста Києва припинили діяльність групи наркозлочинців, у яких за місцем проживання та в гаражі було вилучено 2,1 кілограма амфетаміну, що зберігався з метою збуту.
 
ДЗГтаМД МВС України

You may also like...