Криминальная хроника Украины на 23.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 053 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 179 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 16 розбійних нападів, 38 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, чотири обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів  вибухівки та 215 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб, у яких вилучено 18,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 943 особи.           

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Протягом минулої доби порушено 153 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 105 – травмовано.

У місті Горлівка Донецької області поблизу селища Пантелеймонівки 21 квітня в канаві було знайдено мертвим з травмою голови 36-річного місцевого жителя, безробітного, раніше судимого. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного жителя згаданого міста, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 18 квітня на околиці згаданого селища завдав потерпілому смертельних тілесних ушкоджень.

У Берегівському районі Закарпатської області 19 квітня до будинку 84-річної пенсіонерки, з метою крадіжки, проник невідомий, який завдав тілесних ушкоджень господарці та 81-річній місцевій жительці, яка на той час перебувала у гостях. Нападник відібрав 700 гривень й втік. Від отриманих тілесних ушкоджень господарка будинку невдовзі померла, а її знайомій надано медичну допомогу без госпіталізації. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох безробітних місцевих жителів віком 27 та 26 років.

У місті Дніпропетровську 10 квітня до приміщення залу ігрових автоматів зайшли двоє невідомих у масках, які під загрозою пістолета та ножа відібрали в касира згаданого залу 1,3 тисячі гривень виручки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано трьох місцевих жителів, віком від 22 до 30 років, усі без постійного місця роботи, однин з них раніше судимий. Крім того встановлено, що затримані вранці того ж дня скоїли аналогічний розбійний напад на інше приміщення залу ігрових автоматів.

У місті Івано-Франківську 17 грудня до приміщення відділення філії банківської установи зайшли двоє невідомих. Вони відібрали у двох касирів згаданого відділення 15,6 тисяч гривень, 1,1 тисяч доларів США, 355 євро, 1,6 тисяч російських рублів та 20 англійських фунтів стерлінгів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано трьох 26-річних безробітних місцевих жителів.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівниками міліції затримано 34-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівниками міліції затримано 39-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 10 кілограмів макової соломки та два літри екстракційного опію.

У Шевченківському районі міста Києва працівниками міліції затримано 21-річного безробітного жителя міста Луцька, у якого вилучено 100 грамів амфетаміну.

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку, котра в квітні 2008 року самовільно зайняла земельну ділянку рекреаційного призначення (площа 0,24 га) та розпочала будівництво спортивного комплексу. Сума завданих державі збитків з’ясовується. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця з охорони навколишнього середовища Державного управління охорони навколишнього природного середовища, котрий вимагав та отримав 2,5 тисяч гривень хабара від головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю за не притягнення посадових осіб зазначеного товариства до відповідальності за виявлені факти забруднення навколишнього середовища. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватної агрофірми, котрий у 2005 році отримав у лізинг без права відчуження та передачі в оренду чотири комбайни «Джон Дір» для ведення сільськогосподарських робіт. У подальшому, з метою ухилення від сплати податків, він зареєструвався як приватний підприємець та упродовж 2006-2008 років неодноразово укладав угоди на обмолочення сільськогосподарської продукції на території Одеської та Херсонської областей, сплачуючи лише єдиний податок у сумі 200 гривень. Таким чином правопорушник неодноразово ухилявся від сплати податків, чим завдав збитки державі на суму 321 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365  (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито засновника (він же є директором) товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що зазначене товариство було створене вищевказаним громадянином за грошову винагороду від невстановлених осіб для укладання фіктивних угод, з метою зменшення обов’язкових податкових платежів. У результаті незаконної діяльності вказаного товариства державі завдано збитки на суму понад два мільйони гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого травматологічним відділенням однієї з районних лікарень, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевої жительки за продовження терміну лікування її співмешканця.  Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...