Криминал в Украине за прошлые сутки: 4 убийства, 8 разбоев, 31 ограбление, 9 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4899 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 230 (45,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 31 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 500 грамів вибухівки та 335 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб. У них вилучено 22,1 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 246 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 особу.

Упродовж минулої доби порушено 190 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 86 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 100 – травмовані.

У місті Сімферополі декілька днів тому в одній з квартир було знайдено мертвими з травмою голови 55-річну господарку та її 45-річну родичку – жительку міста Ялти, обидві безробітні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 30-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 19 квітня в зазначеній квартирі заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілим під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Маріуполі Донецької області в серпні минулого року на вулиці було знайдено в непритомному стані 39-річного місцевого жителя, приватного підприємця, який невдовзі в лікарні помер. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 6 серпня минулого року разом із 40-річним, раніше судимим громадянином Російської Федерації (також затримано) у селищі Малинівці Володарського району згаданої області, з метою крадіжки, зайшли до будинку потерпілої, але були застигнуті господаркою, й задушили.

В Іванківському районі Київської області у своєму будинку 6-річний пенсіонер під час сварки на ґрунті неприязних відносин пострілом з незареєстрованої малокаліберної гвинтівки вбив свого 32-річного сина, безробітного. Підозрюваного затримано. Зброю вилучено.

У місті Дніпропетровську на початку квітня ц.р. до міліції звернулася 22-річна місцева жителька, працівниця телерадіокомпанії, яка заявила, що вранці цього ж дня через балконні двері до її квартири проник невідомий, який зв’язав заявницю постільною білизною, викрав 400 грн., вироби із золота й втік. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 36-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого.

У місті Красному Лимані Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 40-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він уночі 24 квітня на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв ножові поранення 28-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 25-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він уночі 23 квітня на вулиці зазначеного міста під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв ножове поранення живота 23-річному безробітному. Потерпілого госпіталізовано.

У Марківському районі Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією викрито 23-річну місцеву жительку, інваліда другої групи, яка впродовж ночі 23 квітня на місцевому кладовищі пошкодила пам’ятники на 68 могилах.

У місті Запоріжжі працівниками міліції на місці скоєння злочину затримано місцевих жителів – двох 23-річних братів, які за декілька хвилин до цього на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пошкодили пам’ятник воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні.

У місті Горлівці Донецької області міліцією затримано 20-річну жительку міста Артемівська згаданої області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона восени 2004 року вивезла до Російської Федерації жительку міста Артемівська, 1985 р.н., без постійного місця роботи, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У Красноокнянському районі Одеської області міліцією затримано 45-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 200 грамів вибухівки та 14 набоїв калібру 5,45 мм.

У місті Харкові на вулиці міліцією затримано 27-річного громадянина Грузії, у якого вилучено 3 грами героїну.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відділення одного з банків, які впродовж 2007-2008 років уклали з місцевими жителями ряд кредитних угод на загальну суму 7,1 млн. грн. на придбання ними автомашин за завищеною вартістю. У подальшому різницю між ринковою вартістю та вартістю, що була вказана в угодах, було привласнено. Таким чином державі завдано збитки на суму 1,5 млн. гривень. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного з професійних училищ, які, з метою неповернення бюджетних коштів, призначених для оплати спожитого природного газу, що залишилися невикористаними на кінець минулого року, підробили документи, де завищили об’єми споживання газу. Таким чином державі завдано збитки на суму 105,3 тис. гривень. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Херсонщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного агролісомеліоративного підприємства, які незаконно видали приватному підприємцю спеціальний дозвіл на порубку деревини на ділянці, яка належить територіальній громаді одного з сіл. Таким чином вказаній громаді завдано збитки на суму понад 500 тис. гривень. Прокуратурою Цюрупинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника головного лікаря однієї з районних лікарень, який вимагав то отримав одну тисячу гривень та 400 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння у вирішенні питання щодо призначення йому групи інвалідності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного будівельного підприємства, які в жовтні минулого року надали до територіального управління по Черкаській області Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду неправдиві відомості щодо рівня кваліфікації їх працівників й отримали дозвіл на проведення робіт, пов’язаних з підвищеною небезпекою. На підставі цього вказане підприємство виконало роботи, пов’язані з підвищеною небезпекою, й незаконно отримало прибуток у сумі 110,5 тис. гривень. Прокуратурою одного з районів міста Черкас порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

You may also like...