Криминальная хроника Украины на 12.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 681 заява про злочини. Вжитими заходами 1 565 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 35 пограбувань, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, обріз мисливської рушниці, гранату, 100 грамів вибухівки та 186 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 19 осіб, у яких вилучено 2,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 126 осіб.        

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 18 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них дев’ять  – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 122 – травмовані.

 У селищі Широкому Дніпропетровської області 6 квітня в приміщенні одного з місцевих супермаркетів було знайдено мертвим з рубаною раною голови сторожа – 72-річного місцевого жителя. Оглядом місця події встановлено, що із зазначеного приміщення викрадено металевий сейф, у якому знаходилися 4,2 тисяч гривень та ювелірні вироби. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано двох місцевих жителів, віком 25 та 21 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Частину викраденого вилучено.

 У Вижницькому районі Чернівецької області поблизу села Баниліва у полі було знайдено в непритомному стані з травмою голови 65-річну місцеву жительку, пенсіонерку, яка невдовзі померла в лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 2 травня на вулиці металевим прутом завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

 У місті Донецьку 9 травня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 46-річного чоловіка, без постійного місця роботи, раніше судимого, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 50-річного місцевого жителя, сторожа садового товариства. Попередньо встановлено, що він увечері 9 травня в одному з приміщень зазначеного товариства сокирою завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника управління міської ради, котрий вимагав та отримав 10 тисяч доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за реалізацію йому за заниженою вартістю об’єкту нерухомості. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства, котрі в порушення вимог Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, без наявності відповідної ліцензії Державного комітету ядерного регулювання України на провадження діяльності з джерелами іонізуючого випромінювання, придбали в іноземній компанії ангіограф (рентгено-хірургічна ангіографічна система вартістю 10,6 мільйона гривень) і реалізували його Головному управлінню охорони здоров’я та медичного забезпечення, у результаті чого незаконно отримали 419 тисяч гривень прибутку. Слідчим відділом Печерського райуправління порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб однієї із сільських рад Сколівського району, котрі в 2003 – 2004 роках підробили рішення зазначеної сільради про передачу в приватну власність місцевим жителям п’яти земельних ділянок (загальна площа 1,93 га) рекреаційної зони Карпатського регіону, чим завдали збитки державі на суму 2,38 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Полтавській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у 2006 – 2008 роках, з метою отримання ліценції на провадження будівельної діяльності, підробив трудові угоди з особами, які фактично на згаданому товаристві не працювали. Після цього, використовуючи незаконно отриману ліценцію, правопорушник складав акти виконаних робіт, виступаючи субпідрядником на об’єктах, де замовником було управління житлово-комунального господарства. У результаті цього згаданому підприємству було незаконно перераховано 4,9 мільйона гривень бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника начальника Державного управління охорони навколишнього середовища, котрий вимагав 40 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за погодження проекту відведення земельної ділянки площею 0,19 га. Підозрюваного затримано під час отримання частини хабара в сумі 20 тисяч гривень. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою зазначеного міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі незаконно привласнили шість електричних опалювальних котлів (вартість 4,38 мільйона гривень), які отримали від приватного підприємства на відповідальне зберігання та технічне обстеження (тестування) для подальшої передачі замовнику – управлінню житлово-комунального господарства однієї з облдержадміністрацій західного регіону. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...