Житомирские махинаторы «заработали» на инвалидах более 20 млн. гривень

Працівниками управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрито факт розкрадання бюджетних коштів на суму понад 20 мільйонів гривен.

За інформацією оперативників, у рамках програми «Впровадження інноваційних технологій у виробництво технічних засобів реабілітації інвалідів» у жовтні 2008 року з казначейського рахунку одного з державних підприємств були перераховані кошти у сумі 22 060, 5 тисяч гривень на рахунок товариства з обмеженою відповідальністю для закупівлі та встановлення комплексу з виготовлення ортопедичного взуття. Як виявилося, посадові особи житомирського ТОВ фальсифікували документи і таким чином у десять разів (!!!) завищили вартість цього  комплексу.

Для привласнення державних коштів житомирські «ділки» використали просту, але, як виявилося, дієву схему. Так, за два мільйони гривень придбали, встановили і налагодили комплекс із виготовлення ортопедичного взуття, а решту державних коштів у сумі понад 20 мільйонів гривень, використовуючи фіктивні фірми, конвертували у готівку та привласнили.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів у шести областях України здійснено ряд обшуків, під час яких вилучено документи фінансово-господарської діяльності. Також накладено арешт на рахунки восьми фіктивних фірм, задіяних у схемі розкрадання, на яких заблоковано 118, 5 тисяч гривень.

За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Житомирській порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбачену ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживанням службовим становищем) КК України Розслідування триває.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...