Криминальная хроника Украины на 11.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 407 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 303 (42,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 36 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, десять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 1,2 кілограма вибухівки та 575 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб, у яких вилучено 19,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 290 осіб. 

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

 Протягом минулої доби порушено 141 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 54 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 144 – травмовані.

 У Красногвардійському районі Автономної Республіки Крим поблизу села Янтарного 2 червня у своєму дачному будинку було знайдено мертвою з рубаною раною голови 51-річну безробітну жительку села Петрівки зазначеного району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 49-річного жителя районного центру, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 2 червня в зазначеному будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час раптово виниклої сварки.

 У місті Арцизі Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 57-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж двох останніх місяців на території місцевого кладовища викрав металеві фрагменти з чотирьох могил.

 У Снятинському районі Івано-Франківської області працівниками міліції затримано 48-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 1,2 кілограма вибухівки.

 У місті Макіївці Донецької області в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано шістьох місцевих жителів, які впродовж двох останніх років займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих вилучено 2,4 кілограма марихуани та 84 мілілітри ацетильованого опію.

 У Луганській області поблизу селища Мілового під час спроби незаконного перетину Державного кордону України працівниками міліції затримано 43-річного безробітного жителя обласного центру, у якого вилучено 10 кілограмів макової соломки.

 У Великописарівському районі Сумської області поблизу села Попівки під час спроби незаконного перетину Державного кордону України працівниками міліції затримано 35-річну громадянку Російської Федерації, у якої вилучено 400 грамів марихуани та 10 грамів амфетаміну.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з селищних рад, котрий вимагав та отримав 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в наданні йому місць для здійснення торговельної діяльності на території трьох санаторіїв. Прокуратурою міста Ялти порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з райдержадміністрацій, котрий у порушення вимог Земельного кодексу України та Закону України “Про охорону земель”, без проведення будь-яких експертиз та оформлення відповідних дозволів, незаконно передав в оренду земельну ділянку (загальна площа 57,3 га, у тому числі 14 га сільськогосподарського призначення) товариству з обмеженою відповідальністю. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму понад 1,2 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб регіональної філії державного підприємства, котрі на підставі підробленого рішення одного з районних судів міста Києва, незаконно внесли до автоматизованої системи державного земельного кадастру відомості щодо права власності на земельні ділянки (загальна площа 1 га) та оформили відповідні державні акти 10 фізичним особам. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 4,76 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю, котра в липні минулого року підробила довідки про розмір заробітної плати працівників зазначеного товариства, надала їх до відділення філії банківської установи та отримала кредити на загальну суму 425 тисяч гривень, які в подальшому привласнила. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 і ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з відділів державної виконавчої служби обласного управління юстиції, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевої жительки за вирішення питання на її користь під час виконавчого провадження з розподілу майна. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника та провідного спеціаліста районної Державної інспекції захисту рослин, котрі вимагали 1,6 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до відповідальності за порушення правил торгівлі засобами захисту рослин. Правопорушників затримано під час отримання частини хабара в сумі 900 гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...