На Київщині затримано торговців зброєю, а в одній із столичних квартир вилучено цілий арсенал

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві в одному з селищ Бородянського району Київської області  затримали торговців зброєю та вибухівкою. Ними виявились двоє чоловіків, мешканці Київської області, один з яких вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю. Зброярі були затримані під час збуту тротилу та пластиду.

Під час обшуків помешкань затриманих, правоохоронці виявили та вилучили: чотири електродетонатори для підриву вибухівки, понад 600 грам вибухової речовини, гранату Ф-1, пістолет «Маузер» та набої до пістолету марки «ТТ».

За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ Дніпровським районним управлінням ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тим часом вже в місті Києві столичні УБОЗівці затримали двох киян (1975 р.н. та 1965 р.н.), у яких виявлено цілий арсенал зброї.

За місцем мешкання одного з затриманих оперативники вилучили два автомати, дві гвинтівки, п’ять пістолетів,  патрони  та два штик-ножі. В помешканні іншого затриманого правоохоронці виявили та вилучили  два пістолети та набої до них.

Загалом протягом останніх 5 місяців поточного року працівниками спецпідрозділів БОЗ виявлено та вилучено 32 одиниці нарізної вогнепальної зброї  та 15 одиниць іншої зброї. За цими фактами порушені кримінальні справи.
 
Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...