Криминальная хроника Украины на 15 июля: 4 убийства, 5 разбоев, 36 ограблений, 7 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України,упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 211 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 295 (44%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 36 пограбувань, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено чотири пістолети, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати та 703 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 47 осіб, у яких вилучено 43 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 886 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 103 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі 30 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 168 – травмовані.

У місті Херсоні 30 березня на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями 20-річного безробітного місцевого мешканця, який дорогою до лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного мешканця селища Романова Житомирської області. Попередньо встановлено, що він увечері 30 березня на вулиці зазначеного міста завдав потерпілому згадані поранення під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Макіївці Донецької області 13 липня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 35-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 50 та 24 років, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі 5 липня в згаданій квартирі ножем вбили господаря під час раптово виниклої сварки.

У Дніпровському районі міста Києва 1 липня на вулиці було знайдено в непритомному стані 52-річного безробітного місцевого мешканця, який 5 липня помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 4 липня на згаданій вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Погребищенському районі Вінницької області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили пістолет ТТ.

У Деснянському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 50 грамів амфетаміну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в грудні 2007 року отримали у філії відділення банківської установи під заставу майнового поручителя – приватного підприємця (приміщення магазину, оціночна вартість якого понад 950 тисяч гривень) кредит у сумі 900 тисяч гривень, який не повернули. Прокуратурою міста Дніпродзержинська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий у червні минулого року незаконно надав місцевому мешканцю довідку про доходи, на підставі якої останній отримав у філії відділення банківської установи кредит у сумі 150 тисяч доларів США, який не повернув. Прокуратурою міста Кривого Рогу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від місцевого мешканця за закриття стосовно нього виконавчого провадження. Прокуратурою міста Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2008 році занизили валовий прибуток підприємства, у результаті чого до державного бюджету не надійшло 1,9 мільйона гривень податку на прибуток. Прокуратурою Жовтневого району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з навчальних закладів, котрий вимагав та отримав 400 доларів США хабара від приватного підприємця за видачу їй атестату про отримання середньої освіти. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.  

You may also like...