Криминальная хроника Украины на 03.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 797 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 028 ( 42,3 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 29 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено карабін, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 79 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб. У них вилучено 65,9 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 357 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

Протягом минулої доби порушено 34 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 156 – травмовані.

У місті Юнокомунарівську Єнакіївської міськради Донецької області 1 вересня у своєму будинку знайдено мертвою з травмою голови 69-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 18-26 років. Попередньо встановлено, що вони проникли до будинку потерпілої, завдали їй смертельні тілесні ушкодження й викрали чотири тисячі гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

У місті Торезі Донецької області 30 серпня на вулиці поблизу гаража 39-річного безробітного місцевого жителя вибухнув саморобний пристрій, виготовлений, як згодом з’ясувалося, з використанням 300 грамів вибухівки. Внаслідок вибуху господар гаража отримав тілесні ушкодження (госпіталізовано). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного жителя міста Сніжне цієї ж області, який поблизу гаража потерпілого встановив саморобний вибуховий пристрій з метою помсти за неповернутий борг.

У місті Краматорську Донецької області 1 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 34 та 36 років, які завдали смертельні тілесні ушкодження потерпілому у його ж квартирі під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Полтавському районі Полтавської області 27 січня на околиці одного із селищ у власній автомашині було знайдено мертвим з ознаками удушення 60-річного громадянина Російської Федерації. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали у Полтаві двох безробітних, раніше судимих місцевих жителів, віком 34 та 37 років. Попередньо встановлено, що вони в салоні автомашини ВАЗ задушили потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Авдіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного громадянина Республіки Азербайджан, який 24 серпня на вулиці під час раптово виниклої сварки поранив ножем свого 32-річного брата. Потерпілого госпіталізовано.

У Київській області в міжнародному аеропорту «Бориспіль» у 27-річного іноземного громадянина вилучено 14 набоїв до різної зброї.

У Сватівському районі Луганської області у лісосмузі поблизу одного із селищ працівники міліції затримали чотирьох безробітних, раніше судимих місцевих жителів, віком 20 – 30 років, у яких вилучено 30 кілограмів марихуани.

У одному із селищ Білгород-Дністровської міськради Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено десять кілограмів марихуани.

У Дунаєвецькому районі Хмельницької області працівники міліції затримали двох безробітних місцевих місцевих жителів, віком 41 та 49 років, у яких вилучено 7,6 кілограма марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники міліції затримали 51-річного жителя міста Керчі, у якого вилучено 38 фальшивих купюр номіналом 200 гривень. Слідчим відділенням районного відділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України .

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із селищних рад Михайлівського району, яка вимагала та отримала п’ять тисяч гривень хабара від представника громадської організації за надання дозволу на розчистку стихійного сміттєзвалища й вивезення металобрухту та іншої вторинної сировини. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із селищних рад Васильківського району, який вимагав та отримав 290 тисяч гривень хабара від жителя області за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 0,23 га на території сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із селищних рад Жидачівського району, який вимагав 24 тисячі доларів США хабара від жительки району за виділення їй двох земельних ділянок загальною площею 1,17 га на території сільради. Зловмисника було затримано «на гарячому» під час отримання частини хабара в сумі 12 тисяч доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито трьох жителів області, які з вересня 2008 року по лютий 2009 року, через несанкціоновану врізку до магістрального нафтопродуктопроводу, скоїли крадіжку понад 72 тонн дизельного палива на загальну суму понад 483 тисячі гривень. Двох зловмисників затримано, вживаються заходи щодо затримання третього співучасника злочинів. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.185 (крадіжка) та ч.2 ст.292 (пошкодження об’єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів) КК України.

МВС України
 

You may also like...