Криминальная хроника Украины на 24.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 432 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 441 (45%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 41 пограбування, 14 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, чотири карабіни, обріз мисливської рушниці, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, вибуховий пристрій та понад 1,4 тисяч набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 68 осіб, у яких вилучено 160,7 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 975 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 140 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 48 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 131 – травмовані.

 У Рогатинському районі Івано-Франківської області у лісосмузі поблизу села Вишніва 21 вересня було знайдене присипане землею скелетоване тіло 44-річної безробітної місцевої мешканки. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 19 до 21 років, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони в січні цього року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зайшли до будинку потерпілої та завдали їй тілесних ушкоджень, чого зв’язали останню й винесли до лісосмуги на околиці згаданого села, де прив’язали до дерева. Наступного дня затримані повернулися до зазначеної лісосмуги й закопали тіло потерпілої.

 У Донецьку 22 вересня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ознаками удушення 28-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річну безробітну місцеву мешканку, дружину потерпілого. Попередньо встановлено, що вона ввечері 21 вересня у власній квартирі вбила ножем свого чоловіка під час раптово виниклої сварки.

 В Ізяславському районі Хмельницької області на березі річки поблизу села Сошного 23 вересня 41-річний безробітний мешканець міста Ізяслава під час полювання, через необережність, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав дробові поранення спини та голови 26-річному безробітному мешканцю згаданого міста. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У місті Дніпрорудному Запорізької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 23 вересня в квартирі за місцем свого тимчасового проживання під час сварки на ґрунті ревнощів сокирою завдав тілесних ушкоджень 41-річному безробітному місцевому мешканцю. Потерпілого госпіталізовано.

 У Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 20 вересня на вулиці згаданого міста під час раптово виниклої сварки завдав ножове поранення спини 25-річному громадянину Азербайджанської Республіки. Потерпілого госпіталізовано.

 В Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина близькосхідної держави, студента одного з вищих навчальних закладів. Попередньо встановлено, що він увечері 18 вересня в квартирі своєї співмешканки – 30-річної безробітної місцевої мешканки, завдав останній тілесних ушкоджень й відібрав у неї дев’ять тисяч доларів США (вилучено).

 У Сімферополі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 31-річного громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучили пістолет іноземного виробництва калібру 9 мм.

 В Яворівському районі Львівської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 10 кілограмів макової соломки.

 У місті Дрогобичі Львівської області на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили вісім грамів амфетаміну.

 У Погребищенському районі Вінницької області в будинку за місцем проживання 33-річного безробітного місцевого мешканця працівники міліції вилучили 87 кілограмів марихуани.

 У Хмільницькому районі Вінницької області працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, батька й сина, та двох мешканців міста Бердичева Житомирської області (віком від 31 до 65 років), у яких вилучили 32 кілограми марихуани. Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання вищевказаного місцевого мешканця вилучено ще 23 кілограми марихуани та незареєстровану малокаліберну гвинтівку.

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з селищних рад, котрі, зловживаючи службовим становищем, без відома громадян оформили на них у приватну власність 72 земельні ділянки (загальна площа 12,7 га вартістю 1,7 мільйона гривень), здійснили реєстрацію та оформили на їх ім’я державні акти на право власності. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з райдержадміністрацій, районного управління земельних ресурсів та відділу державної землевпорядної експертизи Головного управління земельних ресурсів в області. Встановлено, що вони в лютому 2008 року незаконно передали у власність 20 громадянам земельні ділянки лісового фонду, загальною площею 19,9 га, чим завдали збитки територіальній громаді на суму понад шість мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління колективного підприємства, котра в 2005 році, без проведення загальних зборів членів кооперативу, передала закритому акціонерному товариству 26 квартир, які в подальшому були реалізовані. Унаслідок цього членам згаданого кооперативу завдано збитки на загальну суму 2,99 мільйона гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...