Криминальная хроника Украины на 28.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 914 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 995 (40,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 33 пограбування, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб, в яких вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, чотири гранати, 800 грамів вибухівки та 1 655 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 54 особи, у яких вилучено 50,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 783 особи.                                                              

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 115 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності, у тому числі одну – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 124 – травмовані.

У Дергачівському районі Харківської області із будинків двох безробітних, раніше судимих місцевих мешканців працівники міліції вилучили по 400 грамів вибухівки.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році надали до Державної архітектурно-будівельної інспекції неправдиві відомості про кваліфікацію та кількість своїх працівників, унаслідок чого отримали ліцензію на право проведення будівельних робіт. Таким чином зазначене товариство отримало підряд на проведення робіт з реконструкції одного з медзакладів у згаданому місті й незаконно отримало з державного бюджету 1,06 мільйона гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову колективного фермерського господарства, котрий незаконно включив до складу членів фермерського господарства двох осіб, які не мали на це право, та виділив їм дві земельні ділянки загальною площею 14 гектарів, чим завдав збитки державі на суму 101,3 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі не розрахувалися з іноземним підприємством, від якого за два останні роки отримали 163,6 тонн технічного газу на суму 2,59 мільйона гривень. Слідчим відділом Харківського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України

You may also like...