Криминальная хроника Украины на 18.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 576 заяв про злочини. Вжитими заходами 952 (36,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано одну особу, в якої вилучено саморобний пістолет.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано семеро осіб, у яких вилучено 1,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 212 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано чотири підозрювані особи.

Упродовж минулого тижня порушено 940 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 353 – у сфері службової діяльності, у тому числі 117 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 44 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, в яких сім осіб загинули та 53 – травмовані.

У місті Дніпропетровську 15 січня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 46-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 14 січня завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Новомосковського району, котрий вимагав та отримав вісім тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні двох земельних ділянок загальною площею 0,3 га. Хабарника затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до міської філії відділення банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 19,4 мільйона гривень. Слідчим відділом Єнакіївського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 та 2008 роках підробили бухгалтерську документацію та податкові декларації, незаконно сформували податковий кредит та отримали відшкодування ПДВ на загальну суму понад 151 тисячу гривень. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та управління агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій. Встановлено, що зазначені посадові особи у порушення вимог розпорядження Кабінету Міністрів України “Про виділення коштів для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року”, достовірно знаючи про те, що врожай озимої пшениці на площі 65,3 га був зібраний ще до початку повені, внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, які стали підставою для отримання згаданого ТОВ з державного бюджету відшкодування на загальну суму 183 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...