Криминальная хроника Украины за 24.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 287 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 453 (44,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 27 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу, в яких вилучено гвинтівку, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 1,9 кілограма вибухівки та 575 набоїв. 

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб, у яких вилучено 9,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 160 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 162 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 81 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 34 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких чотири особи загинули та 43 – травмовані.

У Томашпільському районі Вінницької області 21 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням спини 67-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого мешканця та мешканця Калинівського району згаданої області, віком 35 та 28 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 21 січня, зламавши замок вхідних дверей, проникли до будинку потерпілої, але були застигнуті господаркою й один із затриманих зловмисників завдав їй вказане поранення. Після цього нападники викрали майже чотири тисячі гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

У Ратнівському районі Волинської області 22 січня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 48-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 52-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, чоловіка потерпілої. Попередньо встановлено, що він увечері 22 січня у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбив ножем свою дружину під час раптово виниклої сварки.

У Дергачівському районі Харківської області 10 січня в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвим із травмою голови 46-річного місцевого мешканця, приватного підприємця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 37 та 36 років, один із них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 10 січня в зазначеному під’їзді завдали смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У Попаснянському районі Луганської області 11 січня на території дачного кооперативу було знайдено в непритомному стані 30-річного безробітного мешканця міста Первомайська вказаної області, який 19 січня помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 11 січня на території зазначеного кооперативу завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

У Севастополі 23 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі 16 січня в згаданому місті через вікно проник до приміщення приватного підприємства й викрав електроінструменти. Викрадене вилучено.

У місті Первомайську Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річну безробітну місцеву мешканку. Встановлено, що вона намагалася вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох безробітних місцевих мешканок, віком 16 та 32 років.

У місті Красному Лучі Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 45-річну безробітну, раніше судиму місцеву мешканку, в якої вилучили 1,5 кілограма вибухівки.

В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 90 доз лізергіда (ЛСД).

У Сімферополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділення філії банківської установи, котра в минулому році незаконно заволоділа 178 тисячами гривень вказаного банку. Прокуратурою міста Сімферополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцевих мешканців – подружжя та їх сина. Встановлено, що вони впродовж двох останніх років в орендованому приміщенні організували підпільний цех із виробництва взуття з незаконним використанням фірмових знаків двох відомих торгових марок, яке реалізовували на ринках Дніпропетровської та Одеської областей. Із згаданого приміщення вилучено 621 пару взуття з логотипами вказаних торгових марок на загальну суму майже 200 тисяч гривень. Правопорушників затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

На Закарпатті працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії головного державного спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства, котрі надали незаповнені бланки товарно-транспортних накладних приватному підприємцю, який використав їх для отримання сертифікатів про походження лісоматеріалів для забезпечення експортних операцій. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад 113 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця управління Держкомзему в одному з міст області, котра вимагала та отримала 500 гривень хабара від місцевого мешканця за надання йому довідки про відсутність у нього земельної ділянки. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...