Криминал в Украине за прошедшие сутки: 4181 заявление о преступлениях

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 4 181 заява про злочини. Вжитими заходами 1 940 (46,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 28 пограбувань, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 37 осіб, в яких вилучено п’ять гвинтівок, мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранати, 100 грамів вибухівки та 525 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи, у яких вилучено 22,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 362 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 279 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 36 дорожньо-транспортних пригоди потерпілими, в яких п’ять осіб загинули та 46 – травмовані.

У Миколаєві працівники затримали 31-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили три грами героїну.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря з районних санітарно-епідеміологічних станцій, котра вимагала та отримала тисячі гривень хабара місцевого мешканця за підписання висновку щодо відведення йому земельної ділянки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління об’єднання співвласників одного з багатоквартирних будинків у Сєверодонецьку, котра вимагала та отримала 12,5 тисяч доларів США хабара приватного підприємця за надання йому в оренду приміщення (площа 800 кв. м) у зазначеному будинку. Хабарницю затримано. Прокуратурою міста Сєверодонецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі підробили акти виконаних робіт реконструкції стадіону, що належить одному вищих навчальних закладів (фактично роботи не виконувалися), на підставі яких незаконно отримали з держбюджету понад мільйон гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий підробив акти виконаних робіт ремонту будинку культури в одному селищ Комінтернівського району (фактично роботи не виконувалися), на підставі яких незаконно отримав держбюджету 2,4 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в 2008 році, час проведення комплексної експертизи вартості майна іншого державного підприємства занизили його ринкову вартість. Внаслідок цих державі завдано збитки на суму понад три мільйони гривень. Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора департаменту з продажу автотехніки товариства з обмеженою відповідальністю, котрий упродовж 2005 року без отримання оплати за реалізовану автотехніку, надавав довідки-рахунки на транспортні засоби. Внаслідок цих товариству завдано збитки на суму понад два мільйони гривень. Харківською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі в 2008 році підробили податкові декларації з податку на додану вартість, на підставі чого вказане товариство незаконно отримало податковий кредит у сумі 1,2 мільйона гривень. Внаслідок цих державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

You may also like...