Криминал в Украине за прошедшие сутки: 1 989 преступления раскрыто по горячим следам

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 595 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 989 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів та 36 пограбувань. 

За незаконне зберігання зброї затримано 38 осіб, в яких вилучено гвинтівку, сім обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,5 кілограма вибухівки, два електродетонатори та понад тисячу набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 12,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 505 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 325 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 150 – у сфері службової діяльності, у тому числі 32 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригоди із потерпілими, в яких чотири особи загинули та 71 – травмовано.

У Диканському районі Полтавської області 27 січня в будинку 22-річної безробітної було знайдено мертвим її дворічного сина. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 24-річного безробітного, раніше судимого співмешканця потерпілої. Попередньо встановлено, що він годину тому завдав смертельних тілесних ушкоджень хлопчику під час раптово виниклої неприязні.

У Чернігові 17 грудня минулого року у своїй квартирі було знайдено 46-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодженнями внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 17 грудня минулого року в квартирі потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Коростені Житомирської області 27 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця та 26-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що вони минулої ночі в зазначеному місті, шляхом пошкодження вхідних дверей, проникли до приватного магазину й викрали горілчані та тютюнові вироби. Частину викраденого вилучено.

У Донецьку на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 386 грамів вибухівки та два електродетонатори.

В Антрациті Луганської області працівники міліції затримали 46-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 500 грамів вибухівки.

У Кіровську Луганської області працівники міліції затримали 52-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 500 грамів вибухівки.

В Єнакієвому Донецької області працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого мешканця та його 32-річну співмешканку, вдома в яких вилучили 3,5 кілограма марихуани.

У Солом’янському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 34-річного безробітного мешканця міста Черкас, у якого вилучили 80 грамів амфетаміну.

У місті Рені Одеської області працівники міліції затримали 38-річну безробітну місцеву мешканку, вдома в якої вилучили 2,5 кілограма марихуани.

У Харкові на вулиці працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, в якого вилучили 2,5 грама героїну.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі допустили розтрату майна іншого товариства з обмеженою відповідальністю (1,2 мільйона штук цегли), що знаходилося на відповідальному зберіганні. Внаслідок цих дій останньому ТОВ завдано збитки на суму понад 1,5 мільйона гривень. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю, котра підготувала та направила до відділення банківської установи підроблені електронні платіжні документи для перерахування коштів у сумі 252 тисячі гривень на рахунки трьох приватних підприємств, з якими не було жодних господарських відносин. Також вона, маючи доступ до рахунку одного з підприємств, зняла 246 тисяч гривень та привласнила. Прокуратурою Києво-Святошинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів Стаханівської міськради, котрий підписав акти виконаних робіт із придбання та установки теплових лічильників у житлових будинках одного мікрорайону міста Стаханова (роботи фактично не виконані). Внаслідок цих дій приватному підприємству було незаконно перераховано понад 1,5 мільйона гривень бюджетних коштів. Прокуратурою міста Стаханова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного районних відділів земельних ресурсів, котрий склав фіктивний висновок про відсутність прав інших осіб та обмежень на користування земельною ділянкою площею 4,1 га, яка належала державному лісогосподарському підприємству, та незаконно вилучив її на користь однієї асоціації. Внаслідок цих дій вказаному лісгоспу завдано збитки на суму понад 330 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі внесли до податкової декларації з ПДВ неправдиву інформацію щодо господарської діяльності, на підставі чого було завищено податковий кредит із ПДВ. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на загальну суму понад 387 тисяч гривень. Прокуратурою Теребовлянського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову садового кооперативу, котра підробила довідки та витяги з протоколів загальних зборів членів вказаного кооперативу, на підставі яких було незаконно виділено стороннім особам земельні ділянки (загальна площа понад 1,3 га). Внаслідок цього членам зазначеного кооперативу завдано збитки на суму понад 354 тисячі гривень. Прокуратурою міста Хмельницького порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого однієї з державних нотаріальних контор, котрий не встановив особу учасника цивільних відносин та засвідчив від її імені заповіт на отримання квартири на користь іншої особи. Внаслідок дій правопорушника зазначеній мешканці завдано збитки на суму понад 424 тисячі гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

You may also like...