Криминальная хроника Украины на 31.01-01.02.2010

Криминальная хроника Украины на 31.01-01.02.2010 

31.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 652 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 609 (44%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 25 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб, в яких вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 436 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу, у яких вилучено 5,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 095 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 424 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 173 – у сфері службової діяльності, у тому числі 33 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 67 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 17 осіб загинули та 71 – травмовано.

В Олевському районі Житомирської області 29 січня працівники міліції затримали 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він в будинку 27-річного безробітного, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдав ножових поранень п’ятьом безробітнім місцевим мешканцям (віком від 20 до 43 років), під час сварки на ґрунті неприязних відносин. Один із потерпілих під час надання медичної допомоги помер, інших госпіталізовано.

У Святошинському районі міста Києва 30 січня на вулиці працівники міліції затримали 27-річного громадянина однієї з близькосхідних держав, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до відділення банківської установи неправдиві відомості про наявність заставного майна й отримав кредит у сумі мільйон гривень. Прокуратурою міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до Луганської філії відділення банківської установи підроблені документи про наявність заставного майна, у результаті чого отримали кредит у сумі 700 тисяч гривень. Слідчим відділом одного з міськуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника служби безпеки Хмельницької філії банківської установи, котрий підробив документи про перевірку наявності заставного майна, у результаті чого керівництво приватного підприємства отримало кредит у сумі 900 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця Державної інспекції з контролю за цінами в області. Як уже повідомлялося, він упродовж двох останніх років склав фіктивні акти проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності й документи про сплату штрафних санкцій. Таким чином до державного бюджету не було сплачено 166 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України. В ході розслідування цієї кримінальної справи з’ясувалося, що він вимагав та отримав тисячу гривень хабара від директора приватного підприємства за несплату штрафних санкцій, які були нараховані в результаті перевірки. Славутською міжрайонною прокуратурою порушено ще одну кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий в орендованих приміщеннях організував підпільний цех із виробництва спортивного взуття з незаконним використанням відомих торгових марок, яке реалізовував у місті Харкові на території торгового центру. Слідчим відділом Харківського міськуправління порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

01.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 823 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 140 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 18 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано двох осіб, в яких вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 17 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 15 осіб, у яких вилучено 1,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 579 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 968 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 789 – у сфері службової діяльності, у тому числі 158 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 14 осіб загинули та 91 – травмовано.

У Кролевецькому районі Сумської області 31 січня в будинку 47-річного безробітного місцевого мешканця було знайдено мертвими із ножовими пораненнями його 34-річну безробітну співмешканку та 21-річного безробітного мешканця цього ж району. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали господаря згаданого будинку. Попередньо встановлено, що він у своєму будинку вбив ножем потерпілих під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Алмазному Стаханівської міськради Луганської області 28 січня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 52-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 28 січня на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Полтавському районі Полтавської області 31 січня у лісовому масиві 52-річний мешканець згаданого району, приватний підприємець, перебуваючи на полюванні, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив свого 37-річного односельця, працівника мисливсько-рибальського товариства. Правопорушника затримано. Зброю вилучено.

У Деснянському районі міста Києва працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 100 грамів кокаїну.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра на підставі неправдивих відомостей щодо наявності заставного майна, незаконно отримала у філії відділення банківської установи кредити на загальну суму 1,4 мільйона гривень. Прокуратурою Кіровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили землевпорядника однієї з селищних рад Царичанського району, котра вимагала 20 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки (площа 0,11 га) у межах земель вказаної сільради. Хабарницю затримано під час отримання частини хабара в сумі 11,2 тисяч гривень. Прокуратурою Царичанського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника дитячо-юнацької спортивної школи відділу освіти однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав та отримав 170 тисяч гривень від шести місцевих мешканців нібито для подальшої передачі їх, у якості хабарів, посадовим особам одного з вищих навчальних закладів за вирішення питання щодо вступу останніх до вказаного навчального закладу. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.27 і ч.2 ст.369 (підбурювання до давання хабара) КК України.

МВС України 

You may also like...