На Запоріжжі на лаві підсудних учасники ОЗГ, які грабували та скоювали розбійні напади

На Запоріжжі направлено до суду кримінальну справу, порушену за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.187 (розбій) та ч.5 ст.186 (грабіж) КК України у відношенні організованої злочинної групи, учасники якої займались розбійними нападами та пограбуваннями. 

Організував та очолив ОЗГ мешканець м. Мелітополь, раніше судимий громадянин В. Також до складу групи увійшли двоє чоловіків – жителів Запорізької області, які теж раніше притягувались до кримінальної відповідальності. 

Трійцю розбійників працівники Мелітопольського відділу по боротьбі з організованою злочинністю УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області затримали наприкінці 2009 року відразу після скоєння ними розбійного нападу. Тоді зловмисники проникли до квартири відомого в підприємницьких колах бізнесмена, де під загрозою фізичної розправи зв’язали його та викрали металевий сейф з 100 тисячами гривень. За місяць до цього нападники пограбували і офіс магазину автозапчастин, що належить теж одному з приватних підприємців. Тоді з офісу вони винесли 31 тисячу гривень та мобільний телефон. Наразі обвинувачені перевіряються на причетність до інших тяжких злочинів.

Під час досудового слідства у затриманих вилучено майна на суму 102 тисячі гривень, ножі, маски, інші речові докази.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...