Криминальная хроника Украины на 02.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 728 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 963 (41,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 19 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано семеро осіб. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 247 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 5,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 465 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 145 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 88 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 35 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких чотири особи загинули та 45 – травмовані.

У місті Павлограді Дніпропетровської області 26 лютого на вулиці було знайдено мертвим 32-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 25 лютого на вулиці вказаного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

В Іванківському районі Київської області 28 лютого у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 62-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 38-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 25 лютого, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й вбив її ножем.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Шацького району, котра вимагала 25 тисяч доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні двох земельних ділянок загальною площею 0,5 га. Підозрювану затримано під час отримання частини хабара в сумі 4,5 тисяч доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вніс неправдиві відомості про виконання підрядних робіт із капітального ремонту адміністративної будівлі, унаслідок чого було створено фіктивну кредиторську заборгованість перед приватним підприємством, після чого, в залік погашення боргу, він дав згоду на відчуження основних засобів (будівлі та споруди). Внаслідок цих дій правопорушника зазначеному ТОВ завдано збитки на суму понад 1,3 мільйона гривень. Прокуратурою міста Лисичанська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника комунального підприємства одного з районних бюро технічної інвентаризації, котрий вимагав та отримав шість тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за виготовлення та видачу технічної документації на його житловий будинок. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...