Криминальная хроника Украины на 03.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 194 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 133 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 35 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 4 176 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи, у яких вилучено 6,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 943 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 103 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких п’ять осіб загинули та 49 – травмовані.

У місті Дніпропетровську 18 лютого до міліції звернулася 26-річна місцева мешканка, працівниця однієї з телерадіокомпаній, та заявила, що вранці цього ж дня невідомий проник до її робочого кабінету й викрав ноутбук. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця.

У місті Дніпропетровську 1 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 47-річного громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що він увечері 28 лютого на вулиці згаданого міста відібрав у 52-річного безробітного місцевого мешканця вироби із золота.

У місті Харкові 2 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 18 лютого на вулиці згаданого міста викрав у 46-річної пенсіонерки гаманець, у якому знаходилося 250 гривень. Викрадене вилучено.

В Оболонському районі міста Києва 2 березня працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого мешканця та його однолітка, громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони з прилавку продовольчого магазину викрали 1,8 тисяч гривень виручки. Викрадене вилучено.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в області, котрі незаконно передали фізичним особам для забудови земельну ділянку площею 22,9 га, яка знаходиться в прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища і належить Державному комітету рибного господарства України. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на загальну суму 903,5 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС в Черкаській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого терапевтичним відділенням однієї з районних лікарень, котрий отримав 400 доларів США хабара від місцевого мешканця за оформлення останнього до зазначеної лікарні на стаціонарне лікування. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох працівників однієї з районних електричних мереж, котрі вимагали та отримали три тисячі гривень хабара від місцевої мешканки за не накладення штрафних санкцій за викриті порушення правил користування електроенергією. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...