Криминальная хроника Украины на 10.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 236 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 250 (42,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 36 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 280 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 33,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 398 осіб.   

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 130 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  шестеро осіб загинули та 59 – травмовані.

У Широківському районі Дніпропетровської області 8 березня у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 77-річну пенсіонерку.  У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 50-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона в будинку потерпілої задушила господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Дніпровському районі міста Києва 8 березня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 29-річного безробітного. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 23 лютого в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Новоодеському районі Миколаївської області 6 березня на березі річки було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням голови 46-річного мешканця обласного центру, приватного підприємця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 33-річного безробітного мешканця міста Миколаєва. Попередньо встановлено, що він удень 5 березня в зазначеному місці пострілом із мисливської рушниці, зареєстрованої на батька, вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У місті Болграді Одеської області 9 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він минулого вечора в зазначеному місті біля залізничного вокзалу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв вбив сокирою свого 33-річного співвітчизника.

У Голосіївському районі міста Києва 9 березня на території парку культури і відпочинку працівники міліції затримали 43-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він під час раптово виниклої сварки завдав ножових поранень 24-річному безробітному місцевому мешканцю. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 32-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, в якого вилучили зі схованки 10 кілограмів макової соломки.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки начальника однієї з  міжрайонних державних податкових інспекцій, котрий вимагав та отримав 20 тисяч гривень хабара від засновника товариства з обмеженою відповідальністю за вирішення питання про зменшення сум податкових зобов’язань та штрафних санкцій, які були нараховані згаданому товариству після проведення перевірки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника та його заступника відділу Державної виконавчої служби одного з міських управлінь юстиції, котрі вимагали та отримали 14 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за сприяння йому в отриманні регресних виплат. Підозрюваних затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця професійно-технічного клубу, котрий вимагав та отримав 2,5 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за видачу останньому свідоцтва про начебто проходження ним навчання та здачу іспитів за програмою підготовки водіїв. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкасах працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий шахрайським шляхом заволодів 175,5 тисячами гривень приватного підприємства. Прокуратурою Придніпровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190  (шахрайство) КК України.

МВС України

You may also like...