Криминальная хроника Украины на 06.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 121 заява про злочини. Вжитими заходами 1 740 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  чотири вбивства, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 29 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дві особи. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб, у яких вилучено 440 грамів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 087 осіб.       

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ять підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 53 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  16 осіб загинули та 102 – травмовані.

У місті Переяслав-Хмельницькому Київської області 5 квітня в будинку 41-річного безробітного місцевого жителя, 52-річний безробітний житель Андрушівського району Житомирської області пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

У Баштанському районі Миколаївської області на узбіччі дороги 26 березня було знайдено мертвою з травмою голови 18-річну безробітну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 25 березня на вулиці зазначеного району завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили секретаря однієї з міськрад, котрий вимагав та отримав 10 тисяч доларів США хабара від заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння у виділенні вказаному товариству земельної ділянки (площа 5 га). Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368  (одержання хабара) КК України.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі, на підставі підроблених документів, наданих для участі в конкурсі за програмою “Здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів”, упродовж 2007-2009 років незаконно отримали з держбюджету компенсацію за наданими кредитами. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,1 мільйона гривень. Прокуратурою міста Ужгорода порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Кіровограді працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році надали до філії відділення банківської установи неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 4,4 мільйона гривень. Прокуратурою Кіровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...