На Сумщині затримано учасників ОЗГ, які займались контрабандою

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Сумській області спільно з співробітниками 2-го сектору Управління військової контррозвідки СБУ в Північному регіоні затримали п’ятьох  мешканців села Рижівка Білопільського району, які займались контрабандою.

Учасників ОЗГ було затримано  в 2 кілометрах від Державного кордону України  під час контрабандного переміщення на автомобілі «ЗІЛ» (без державних номерних знаків) товарів народного споживання (сорочки та  плащі) на суму понад 530 тисяч гривень.

Окрім цього встановлено, що організована злочинна група  контрабандистів в період  2009-2010 рр. поза встановленими пунктами пропуску незаконно перемістила до Російської Федерації матеріальних цінностей на загальну суму майже 2 мільйона гривень.

Прокуратурою Сумської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого  ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.2 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Слідство триває. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...