В Донецьку зловмисник викрав автомобіль під виглядом його покупця

Дві доби довелося працівникам міліції Будьонівського району Донецька чергувати під трьома різними адресами, на яких, можливо, міг з’явитися розшукуваний ними викрадач. Сміливо і зухвало – білим днем, у присутності господаря машини, – він викрав новенький «Фольксваген» і як крізь землю провалився. 

 Та при правильній організації праці і пошук голки в копиці сіна може виявитися результативним. Машина, звичайно, не голка, але, якщо вона не їздить дорогами, то стає майже невидимою для вартових порядку. Проте, не дивлячись на всі конспіративні заходи, зловмисник був затриманий.

– Він виявився раніше судимим 30-річним жителем одного з міст області, але за місцем реєстрації не проживав, мешкаючи за різними адресами в обласному центрі, – розповів начальник карного розшуку Будьонівського райвідділу міліції Донецька Федір Церковников. – Оголошення про продаж автомобіля «Фольксваген» даний прихильник ризикованих комбінацій прочитав в Інтернеті, потім оглянув машину на місці, але, нібито сумніваючись, заявив продавцеві, що подумає. Ще через день він приїхав повторно і під виглядом готового до складання угоди автолюбителя попросив ще раз показати товар. Господар вигнав іномарку з гаража і, залишивши двигун включеним, пішов закривати гаражні двері. Скориставшись ситуацією, уявний покупець сів за кермо і поїхав геть.

Пізніше на допитах він розповість, що, виїжджаючи на чужому авто, усвідомлював, що здійснює його викрадання, але розраховував на те, що господар не стане про нього повідомляти, оскільки машина має литовські номери і реєстрацію, що, на його думку, свідчило про нелегальне її перебування на території України. Розрахунок виявився неправильним. Документи на автомобіль у його власника були в порядку, і, почекавши якийсь час (а раптом навіжений покупець хотів особисто спробувати машину в русі і скоро повернеться), він звернувся в міліцію. За ту годину зловмисник встиг виїхати за межі Донецька і заховати «Фольксваген» на станції техобслуговування в рідному містечку. Але всі його хитрування виявилися марними: уникнути арешту і кримінальної відповідальності йому не вдалося. Викрадений ним автомобіль повернено законному власникові.

 

 

Марина Голдинська, Прес-служба Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...