На Рівненщині посадовці будівельної компанії привласнили понад 4,5 млн. бюджетних гривень

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили посадових осіб однієї з будівельних компаній, які завдали державі збитків на  чотири з половиною мільйона гривень.

Встановлено, що між Головним управлінням з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА і генпідрядником було укладено договір  на будівництво приміщень середньої школи в одному з сіл Сарненського району Рівненської області. Вартість робіт за угодою складала понад 25 мільйонів гривень. Проте, проведені перевірки використання бюджетних коштів генпідрядником показали, що посадовці будкомпанії, склали фіктивні акти  вартості будівельно-монтажних робіт, чим завищили обсяги будівництва на суму майже три з половиною  мільйона гривень. Крім того, у вказані акти були включені окремі види робіт, не передбачені проектно-кошторисною документацією, на суму понад мільйон гривень.

За фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великому розмірі службовими особами згаданої будівельної компанії слідчим відділом УБОЗ УМВС України в Рівненській області порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...