Для того, щоб нарвати кульбабок для кроликів потрібна кувалда?

Нещодавно двоє мешканців Лозівського району вирішили підзаробити грошенят. Для цього не придумали нічого іншого, як розібрати автомобільний міст через залізницю. Благо, часу у чолов’яг було вдосталь, адже ні один ні другий ніде не працювали. Та й кримінальний досвід за плечима вже був – обидва раніше мали негаразди з законом. 

Тож, озброївшись кувалдою, сівши на велосипеди, вони прибули до переїзду та почали за допомогою неї розбивати бетонні опори моста, щоб витягнути металевий каркас. Однак їх дії помітив диспетчер ПЧ-4 ст. Лозова та повідомив до лінійного відділу міліції. Правоохоронці не змусили довго на себе чекати і вже через декілька хвилин були на місці скоєння злочину.

Мабуть горе крадії, помітивши міліцейський автомобіль, одразу зрозуміли, що втікати немає сенсу та вирішили обдурити міліціонерів. З безневинним виглядом чоловіки почали розповідати оперативникам, що приїхали, щоб назбирати кульбабок для кроликів, а до мосту вони і не підходили. Однак не дуже вони були схожі на фермерів та, і неподалік стояли велосипеди з мішками, у яких явно знаходилося щось важке. І дійсно, оглянувши їх працівники міліції, виявили металеві частини мосту. А поруч міліціонери знайшли і знаряддя злочину-кувалду.

Правоохоронці крадіїв затримали та доставили до лінвідділу для з’ясування усіх обставин події. Виявилось, що 24-річний та 36-річний лозівчани вже і раніше були засуджені за крадіжки. От і цього разу вони хотіли на вкраденому заробити грошей, здавши металеві конструкції на металобрухт. На жаль, зловмисники навіть не замислювалися над тим, які страшні наслідки могли спричинити їх дії. І що ціною за такий металобрухт може стати чиєсь життя.

Наразі працівники міліції встановлюють суму збитків, нанесених Південній залізниці та вирішують питання про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 194 КК України.

 

СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзниц

You may also like...