Криминальная хроника Украины на 13.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 735 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 521 (43,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – один розбійний напад, один факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 37 пограбувань та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 66 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб, у яких вилучено 11 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 573 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 79 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з 24 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 68 – травмовано.

У Полтавській області 9 травня в покинутому будинку було знайдено мертвою місцеву 15-річну жительку, ученицю загальноосвітньої школи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного місцевого безробітного. Попередньо встановлено, що він увечері 7 травня на вулиці задушив потерпілу під час сварки на ґрунті неприязних відносин. З метою приховання злочину, відніс труп до покинутого будинку.

У Луганській області на залізничному вокзалі затримано місцеву 26-річну безробітну. Попередньо встановлено, що вона намагалася вивезти до сусідньої держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох місцевих 18-річних безробітних жительок.

У Тернопільській області 12 травня затримано місцевих жителів, 37-річну безробітну та її 36-річного співмешканця. Вони за 14,5 тисячі гривень намагалися продати місцевому 55-річному безробітному свою двомісячну дочку.

На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу міської ради, котрий вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за неоскарження міською радою рішення суду, за яким місцевий житель набув право власності на майно, отримане в спадок. Держслужбовця затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника служби у справах дітей райдержадміністрації, котра вимагала та отримала 3 тисячі гривень хабара від місцевої жительки за сприяння їй в усиновленні дитини. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівницю агентства нерухомості, котра за обіцяну винагороду умовила п’ятьох місцевих жителів оформити під заставу своїх квартир кредити в філії акціонерного комерційного банку, а отримані кошти передати їй для ведення фінансово-господарської діяльності. Для отримання більшої суми кредиту вона надала позичальникам довідки, у яких вартість заставного майна була завищена. Таким чином правопорушниця привласнила 1,8 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...