На Київщині за наказом «голосу зверху» сектант вбив пенсіонерку-«грішницю»

В селі Вільна Згурівського району, що на Київщині, 40-річний представник однієї з релігійних течій за наказом «голосу зверху» до смерті покарав пенсіонерку за гріхи, тіло бідолашної придав землі, а Біблію, яку вони разом читали напередодні спалив. 

74-річна жінка за станом здоров’я вже давно не виходила за межі своєї садиби. Саме на це звернула увагу правоохоронців її донька, яка зі столиці приїжджала допомагати по хазяйству. Того дня дочка побачила, що будинок зачинений. Коли зайшла всередину, нічого особливого не помітила – все лежало на своїх місцях. Здивована відсутністю матері, жінка оббігала всіх сусідів, проте стареньку так і не знайшла.

Практично тиждень міліціонери працювали над розкриттям цього злочину. За кілька днів в поле зору правоохоронців потрапив житель сусіднього села, який міг бути причетний до зникнення пенсіонерки. Чоловік був останній, хто бачив жінку. Як з’ясувалося в ході слідства, напередодні він приніс жінці березовий сік, потім вони разом читали Біблію, а згодом жінка, яка, до речі, також була прихильницею тієї самої релігійної течії, що і гість, почала сумніватися, що «ця віра» правильна. На таку заяву старенької, чоловік закрив вуха долонями, присів на підлогу та почав молитися. За словами затриманого, саме в цей час він почув «голос зверху», який і наказав вбити грішницю. Скільки разів гість вдарив її металевим прутом по голові, він не пам’ятає. Каже, доки «голос» не наказав зупинитися.

Щоб знищити сліди злочину, нелюдь зізнається, що хотів підпалити свою жертву, та голос наказав придати покійну землі. Не довго думаючи, чоловік загорнув тіло в ковдру, зв’язав кабелем подовжувача, погрузив на велосипед та відвіз до саду, де і закопав потерпілу. Гроші та мобільний телефон, які випали з кишені пенсіонерки він підібрав. Гривні, правда, спалив, бо вони «з рук грішниці», а от телефон та велосипед, на якому перевозив труп – продав місцевим жителям. Сліди крові та свої відбитки в будинку він також знищив. Наразі правоохоронці чекають на висновки судово-психіатричної експертизи, проте дії підозрюваного стосовно приховування слідів злочину самі собою говорять про те, що людина діяла свідомо.

Згурівські міліціонери порушили проти затриманого кримінальну справу за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Якщо чоловіка визнають психічно здоровим, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 

You may also like...