Криминальная хроника Украины на 26.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 758 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 252 (39,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, шість розбійних нападів, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 31 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено п’ять обрізів мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,5 кілограма вибухівки та 485 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дев’ять осіб, у яких вилучено 3,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 379 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 217 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 121 – травмовано.

У місті Горлівці Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 18 травня в квартирі 48-річного безробітного, раніше судимого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, а тіло виніс до лісосмуги.

У місті Севастополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 21 травня в зазначеному місті, шляхом вільного доступу, зайшов до будинку 42-річного безробітного місцевого жителя, викрав комп’ютер та електроінструменти. Викрадене вилучено.

У місті Торезі Донецької області працівники міліції затримали 56-річного безробітного місцевого жителя, з будинку за місцем проживання якого вилучили 1,5 кілограма вибухівки.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 23-річного іноземного громадянина, студента одного з вищих навчальних закладів, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб районної інспекції, котрі в 2007 році, достовірно знаючи, що будівництво складських приміщень товариства з обмеженою відповідальністю було здійснено без дозволу на виконання будівельних робіт, перед прийняттям вказаних приміщень в експлуатацію не вжили заходів щодо усунення недоліків згаданим товариством та не застосували відносно останніх штрафних санкцій. Унаслідок цього державі завдано збитків на суму 9,7 мільйона гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців районного відділу Державної податкової інспекції, котрі вимагали та отримали чотири тисячі гривень хабара від директора приватного підприємства за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення під час перевірки фінансово-господарської діяльності вказаного підприємства. Начальника зазначеного відділу ДПІ затримано. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мера одного з міст області, котрий вимагав та отримав 20 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозволу на виготовлення технічної документації проекту землевідводу, загальною площею 0,3 гектара. Задокументовано ще два факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму три тисячі гривень. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...