Криминальная хроника Украины на 30.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 090 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 522 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 23 пограбування та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено автомат, три пістолети, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та понад 290 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб, у яких вилучено 23,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 606 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 267 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 76 – у сфері службової діяльності, у тому числі 21 – про хабарництво та один – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 130 – травмовані.

У місті Нікополі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 53-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 27 червня в квартирі 57-річного пенсіонера вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Горлівці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного жителя міста Краматорська зазначеної області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 27 червня в місті Горлівці, з метою крадіжки, зайшов до будинку 82-річної пенсіонерки, паском від халату задушив господарку та сокирою вбив її 57-річну дочку, після чого викрав мобільний телефон, магнітофон і дві металеві драбини. Викрадене вилучено.

У місті Макіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 26 листопада минулого року в селищі зазначеної області на вулиці під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження депутату райради.

У Красноармійському районі Донецької області 27 червня до приміщення приватного підприємства увірвалися троє невідомих в масках. Нападники під загрозою предмета, схожого на пістолет, зв’язали 59-річного місцевого жителя, охоронця вказаного підприємства, й викрали із сейфу 109,8 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали трьох жителів райцентру та киянина, віком від 25 до 27 років. У затриманих вилучено стартовий пістолет та частину викрадених грошей.

У місті Снятині Івано-Франківської області 18 червня до міліції звернувся 42-річний безробітний житель Снятинського району та заявив, що вранці 21 травня поблизу одного з селищ, керуючи власним автомобілем ВАЗ, побачив двох невідомих у камуфляжній формі (схожа на форму працівників міліції), які стояли на узбіччі автодороги. Один із них за допомогою міліцейського жезла подав заявнику сигнал про зупинку. Невідомі підійшли до його автомобіля й, погрожуючи пістолетом, почали вимагати гроші, але заявник різко продовжив рух після чого почув два постріли. Під час огляду місця події вилучено дві гільзи калібру 9 мм. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевих жителів – двох братів, віком 24 та 32 років, обидва без постійного місця роботи, один раніше судимий. У затриманих вилучено два стартових пістолети, перероблені для стрільби бойовими патронами.

У Луганській області працівники міліції затримали 50-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 200 грамів вибухівки та три електродетонатори.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з райдержадміністрацій та сільради зазначеного району, котрі, без відома жителів села вказаної сільради, оформили їм у приватну власність 18 земельних ділянок (загальна площа 6 га), розташованих на території зазначеного села, які в подальшому реалізували. У результаті противоправних дій державі завдано збитки на загальну суму вісім мільйонів гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відокремленого підрозділу державного підприємства, котрі в минулому році незаконно реалізували 9,5 тисяч тонн вугілля, яке знаходилося у податковій заставі, чим завдали збитки державі на суму 2,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Ужгородському районі Закарпатської області 29 червня працівники міліції затримали двох нелегальних мігрантів. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України
 

You may also like...