Неповнолітній зловмисник сам собі влаштував «канікули» суворого режиму

 Одразу три кримінальні справи порушено стосовно 17-річного жителя Оріхова, який кілька днів тому напав на таксиста, відібрав у нього автомобіль, і, наостанок, …ледве не вбив бідолашного.

 А розгорталися події того дня наступним чином. До чергової частини Оріхівського райвідділу міліції за телефоном «102» надійшло повідомлення з центральної районної лікарні. До них за допомогою звернувся 38-річний чоловік: на тілі постраждалого були ножові поранення грудної клітини, рук і порізи на обличчі. Зі слів чоловіка, він став жертвою розбійного нападу, внаслідок чого залишився без автомобіля, на якому працював таксистом.

Завдяки злагодженим та професійним діям працівникам запорізького карного розшуку знадобилося менше доби, аби розкрити цей злочин та затримати підозрюваного – учня місцевого ліцею.

Як розповів начальник Оріхівського РВ ГУМВС України в Запорізькій області підполковник міліції Олександр Петровський, низку тяжких злочинів п’яний парубок скоїв після «вдалого» святкування дня народження свого приятеля. Коли гучна компанія друзів пізнього вечора почала вже поступово розходитися, 17-річний хлопець ледве тримаючись на ногах, вирішив продовжити «банкет». Повертатися додому в такому «теплому» стані він не хотів, оскільки боявся дорікань з боку батьків. Тому вирішив провідати знайомого в селі Преображенка і заночувати там до ранку.

По мобільному телефону він викликав таксі, водій якого на автомобілі «ВАЗ-2107» швидко під’їхав до господарської будівлі на вулиці Воровського, де і розважалася молодь. Зі святкового столу молодик схопив залишки харчів і оковитої, на всяк випадок взяв у кишеню ще й кухонний ніж і вскочив в таксі. Мандрівка до сусіднього села тривала не довго і настав час розраховуватися з водієм. Грошей в нічного пасажира не було зовсім, а тому хлопець почав діяти зухвало і рішуче. Зловмисник схопив ніж і погрожуючи ним, наказав таксисту вийти з машини. Чоловік спробував чинити опір та агресивний парубок накинувся на нього. З різаними ножовими пораненнями водій вискочив на вулицю.

Втім, негідник не зупинився на цьому, оскільки надумав взагалі «прибрати» свідка. Ще кілька хвилин нападник із ножем наздоганяв травмованого таксиста, та, на своє щастя, той зміг утекти. На викраденому легковику розбійник від’їхав від місця злочину і біля річки Конка залишив залізного коня. Ніж та інші особисті речі молодик також викинув у воду. Потерпілий, оговтавшись, одразу ж повідомив міліцію, про те, що сталося.

Та не дивлячись на спробу зловмисника позбутися всіх речових доказів, уникнути зустрічі з правоохоронцями йому не вдалося. Вже зранку біля його будинку, куди той самостійно дістався, парубка чекали міліціонери.

Наразі стосовно молодика порушено три кримінальні справи за ст. 187 «Розбій», ст.289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом», та ст.115 «Замах на вбивство» Кримінального кодексу України. Отже через кримінальні витівки ліцеїст матиме тривалі «канікули» суворого режиму.

Семенюк Яна,
ВЗГ ГУМВС України
в Запорізькій області

You may also like...