Криминальная хроника Украины на 05.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 745 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 881 (42,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, пять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 45 пограбування та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено два кулемета, два пістолета, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 5,1 кілограма вибухівки та 437 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 26,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 913 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 21 особа загинула та 121 – травмовано.

У місті Києві 31 липня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 36-річного, безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного жителя Гуляйпільского району Запорізької області. Попередньо встановлено, що він уночі 31 липня в зазначеній квартирі вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Антрациті Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вночі 3 серпня в зазначеному місті в квартирі за місцем тимчасового проживання 52-річного громадянина сусідньої держави ножем вбила останнього під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Валках Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 3 серпня в зазначеному місті через незачинену квартирку проник до приміщення редакції однієї з газет й викрав фотоапарат та пляшку шампанського.

У Великоновосілківському районі Донецької області 4 серпня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих жителів, віком 38 та 27 років, які на місцевому кладовищі, з метою крадіжки металевих фрагментів, пошкодили надгробки на трьох могилах.

У місті Золотому Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя місцевого жителя, у якого вилучено два грами героїну.

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 32-річну безробітну місцеву жительку, у якої вилучено 300 таблеток “екстазі”.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році створили зазначене товариство й впродовж 2007-2008 років надавали до податкових органів звіти, у яких не відобразили стан фінансово-господарської діяльності. У результаті противоправних дій правопорушників до державного бюджету не було сплачено податків на суму понад 1,9 мільйона гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Він у минулому році не уклав із споживачами теплової енергії нові договори, у результаті чого впродовж останніх двох років на спеціальний розрахунковий рахунок підприємства не надходили грошові кошти та не здійснювалася сплата за спожитий газ постачальнику, чим завдано збитків останьому на суму 1,1 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

МВС України
 

You may also like...