Криминальная хроника Украины на 06.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 015 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 811 (40,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 36 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 195 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, у яких вилучено 25,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 255 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 106 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 135 – травмовано.

У місті Сімферополі 5 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 28 липня в зазначеному місті з автомобіля 48-річного безробітного місцевого жителя викрав барсетку, у якій знаходилося 500 доларів США та  тисячу гривень.

У місті Ялті Автономної Республіки Крим 5 серпня у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він 20 червня цього року в місті Києві викрав автомобіль 41-річного іноземного громадянина. Зазначений транспортний засіб вилучено. Крім того, підозрюваного викрито в скоєнні крадіжки 9 травня мобільного телефону та 3,2 тисячі гривень з кімнати готелю у 27-річної громадянки сусідньої держави.

У Першотравневому районі Донецької області 5 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він удень 27 липня на вулиці в 24-річного безробітного місцевого жителя відібрав мобільний телефон (викрадене вилучено).

У місті Мелітополі Запорізької області 5 серпня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного громадянина іноземної держави. Попередньо встановлено, що він удень 16 липня в поїзді сполученням Москва – Феодосія викрав у 23-річної громадянки сусідньої держави 100 тисяч російських рублів, 6,9 тисячі гривень та 274 долари США.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 36-річну безробітну місцеву жительку, у якої вилучено 5 грамів героїну.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучено 5 кг марихуани.

У місті Лисичанську Луганської області працівники міліції затримали 44-річного безробітного місцевого жителя, з будинку якого вилучено 9 кілограмів марихуани.

У місті Дніпропетровськ працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову садового товариства, котрий вимагав та отримав 18 тисяч доларів США хабара від жителя зазначеного міста за прийняття його в члени зазначеного товариства та виділення земельної ділянки. Підозрюваного затримано. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови райдержадміністрації, котрий у минулому році підробив низку заяв від імені жителів одного з районів та незаконно отримав проекти землеустрою по відведенню земельних ділянок загальною площею 20 гектарів. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму  мільйон гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника райдержадміністрації, котрий вимагав та отримав 1,2 тисячі гривень хабара від жителя району за сприяння у вирішенні питання щодо виділення йому земельної ділянки площею 2 гектари. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...