Якщо Бог не покарає, то міліція — точно

Перш, ніж постати за свій вчинок перед судом Божим, 63-річному мешканцеві Деражні точно доведеться постати перед судом законним, адже відносно нього порушена кримінальна справа за пограбування, причому пограбував нахаба новобудову церкви та ще й посеред білого дня на очах у прихожан. 

Сталося це поблизу райцентру на дачному масиві, мешканці якого вирішили власними силами та коштом звести капличку. Для збору грошей поруч з новобудовою поставили скриньку для пожертв. Нікому навіть на думку не спадало зазіхнути на благодійні кошти, доки на масиві не з’явився уже згаданий пенсіонер. 

Кілька років тому він повернувся на Батьківщину з Росії і з того часу байдикував та пиячив, тинявся околицями містечка, не маючи ніякого корисного заняття. Проходячи повз будівництво церкви, чоловік запримітив скриньку для пожертв і вирішив, що там має бути чимало грошей. Не переймаючись тим, що навколо багато людей, зловмисник схопив невеличкий ящичок наперед себе і подався з ним навтьоки. Свідки цього нахабного вчинку одразу викликали міліцію, яка прибула на місце події буквально за кілька хвилин. Міліціонерам довелося прочесати кілька кілометрів лісу, перш ніж вони наздогнали і затримали крадія.

До речі, останній дуже розчарувався, коли відкрив скриньку, адже він розраховував побачити чималу суму в середині, а натомість дістав лише 70 гривень дрібними купюрами.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...