Конвертація з присмаком пива

 Так для себе охарактеризували діяльність «конвертаційного центру» співробітники податкової міліції Харківської області, проводячи обшук приміщення кафе одного з пивних харківських клубів.

В ході перевірки закладу було вилучено не тільки комп’ютерна техніка, що використовувалась у злочинній діяльності, а й первинно-бухгалтерська документація, печатки, грошові кошти у сумі 5000 грн.

В подальшому правоохоронцями було встановлено, що організатор «конверта» здійснював «грошові махінації», використовуючи документи та банківські рахунки двох приватних підприємств.

Ці фірми були придбані посередником за попередньою змовою з організатором «конверта» для прикриття протиправної діяльності з переводу безготівкових коштів в готівкові. Більш того, на посаду «фіктивного»директора та головного бухгалтера даних підприємств за грошову винагороду був зареєстрований пересічний харків’янин, який ніколи не виконував організаційно-розпорядчих функцій керівника і не підписував первинно-бухгалтерських документів вищезгаданих підприємств.

Внаслідок протизаконних дій зловмисниками за період 2008-2009 року, використовуючи рахунки цих підприємств, було «проконвертовано» грошових коштів на суму понад 25 млн. грн.

На теперішній час проводяться слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення кола клієнтів «конвертаційного» центру, додаткових доказів злочинної діяльності, проведення позапланових перевірок, а також встановлення наявного майна, за рахунок якого можливе погашення та відшкодування нанесених державі збитків.

УПМ ДПА у Харківській області

You may also like...