Міліціонери викрили сина-душогуба, котрий хотів завести слідство у кут

Дзвінок в міліцію надійшов відразу, як тільки лікарі швидкої в одній з квартир п’ятиповерхівки міста Димитрів, що на Донеччині констатували смерть 60-річного пенсіонера. Приїхавши на місце події правоохоронці в квартирі самотнього чоловіка застали його колишню дружину і 27-річного сина, який часто відвідував батька. Сам же господар лежав в коридорі, голова – на подушці, на обличчі – численні гематоми.

Як розповів перший заступник начальника Димитрівського МВ Сергій Рускевіч, жінка і молода людина надали свідчення про те, що хлопець знаходився у батька, коли останній десь напившись горілки заповз у квартиру. Він був весь побитий і щось незрозуміло говорив. Син дбайливо підклав батькові під голову подушку, мовляв, до ранку проспить, і пішов відпочивати. А коли за годину знову до нього підійшов, той вже був холодний. З переляку хлопець побіг до матері, що проживала неподалік, і назад жінка з сином повернулися разом. Медики, яких вони викликали, вже нічим померлому допомогти не могли.

Не задовольнившись розказаною історією, працівники міліції почали перевіряти свідчення родичів загиблого. Спочатку вони отримали інформацію про те, що напередодні увечері в цій квартирі було дуже шумно, чулася боротьба, падіння чогось важкого, а потім раптово все стихло. Інші очевидці вартовим порядку повідомили, що коли увечері син приїхав на таксі до батька, останній сидів на лавці. Побачивши нащадка, встав та із словами «Ну ось, зараз почнеться», попрямував геть від під’їзду. Молода людина його наздогнала і, обнявши, повела додому. Більше з квартири вони не виходили.

На здобуту оперативниками інформацію хлопцю не знайшлося що відповісти, і не відразу, але все ж він зізнався. Як з’ясувалося, звечора він багато їздив містом на таксі, але розплатитися за вояжі було нічим, тому і приїхав до батька. Пенсіонер, скриплячи серцем, віддав гроші водієві, а удома, коли син почав вимагати якусь суму і на випивку, почав того докоряти. Це вивело з себе молоду людину, він кинувся на батька, і почав бити його руками і ногами. Побачивши, що батько не ворушиться, він пішов спати. Як пізніше буде встановлено, дорослий паруб’яга поламав батькові ребра, які пробили легеню. Але ще п’ять годин (!) після побиття той був живий.

У той час, коли чоловік вмирав в коридорі, його нащадок спокійнісінько спав. А захвилювався лише тоді, коли зрозумів, що батько мертвий, і що саме його звинуватять у його смерті. Удвох із матір’ю вони і вигадали відволікаючу версію, до речі, вони ж і підклали подушку під голову людині, що вже пішла в світ інший.

Наразі молодик, що узяв великий гріх на душу, арештований. Йому інкримінується завдання тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого. Його очікує позбавлення волі на термін від семи до 10 років.

 

Ірина Гриновецька, ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...