Криминальная хроника Украины на 01.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 762 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 765 (40,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 33 пограбування та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 86 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, гвинтівку, дев’ять обрізів мисливських рушниць, 30 одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 900 грамів вибухівки та 970 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб, в яких вилучено 27,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 30 023 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинуло та 159 – травмовано.

У місті Димитрові Донецької області 31 серпня в результаті оперативно-розшукових працівники міліції затримали 29-річного громадянина сусідньої держава. Попередньо встановлено, що він уночі 29 серпня на вулиці згаданого міста завдав тілесних ушкоджень своїй дружині – 28-річній іноземній громадянці під час раптово виниклої сварки.

У місті Чернігові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річну безробітну жительку Срібнянського району Чернігівської області. Попередньо встановлено, що вона в 2005 та 2008 роках вивезла за кордон трьох безробітних жительок згаданої області, віком від 19 до 28 років, де продала їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У Новопсковському районі Луганської області працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя, у будинку якого вилучено 500 грамів вибухівки.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 30 грамів амфетаміну.

У місті Львові на вулиці працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 11 грамів героїну.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі в 2006 році під час митного оформлення виробничого обладнання, отриманого за зовнішньоекономічними контрактами, не сплатили до державного бюджету митні платежі та збори на загальну суму 1,1 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Харківській області Харківською працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили декана одного з університетів, котрий отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому в поновленні в навчанні. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника Державної виконавчої служби районного управління юстиції, котрий отримав три тисячі гривень хабара від місцевого жителя за відстрочку в накладенні арешту на його майно. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...