Харків’янин «по-хатньому» гнав отруйну «Пшеничну хвилю»

Співробітниками ВПМ ДПІ у Комінтернівському районі м. Харкова було викрито «підпільний цех» з незаконного виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв з їх подальшою реалізацією. 

Протягом 2010 року 33-річний харків’янин у домашніх умовах здійснював виробництво та реалізацію «сумнівної» оковитої, що не відповідала стандартам якості. 

Придбання подібної неякісної горілки з наклейкою «Пшенична хвиля» за ціною 15 грн. призвело до отруєння одного зі споживачів.

В ході перевірки приміщення правоохоронцями було вилучено:

– 54 пляшки горілки «Пшенична хвиля» орієнтовно на суму 0,81 тис. грн.;

– рідина з характерним запахом спирту у кількості 40 л. (4,0 дал) на загальну суму 2 тис. грн., що знаходилась в 4-х пластикових пляшках ємністю 10 літрів кожна;

– рідина з характерним запахом спирту у кількості 3200 л. (320,0 дал) на загальну суму 160 тис. грн., що знаходилась в 32-х пластикових бочках ємністю 100 літрів кожна;

– ароматизатори, саморобна рідина, що використовувалась для підробки фальсифікованих горілчаних напоїв;

– порожні пляшки з-під горілчаних виробів з різними наклейками;

– мірна склянка, лійка, спиртометр.

Загальна сума вилучених товаро – матеріальних цінностей складатиме понад 162 тис. грн.

У результаті хімічного дослідження встановлено, що вилучені фальсифіковані горілчані напої становлять загрозу здоров’ю та життю людини.

За даним фактом порушена та розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.(незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

УПМ ДПА у Харківській області
 

You may also like...