Касаційний господарський суд почав розгляд справи про нібито рейдерське захоплення клініки Зубицького представниками “Драгон Капітал”

У Касаційному господарському суді розглядається справа рейдерського захоплення спадщини видатного лікаря Данила Зубицького (справа № 910/4091/22(910/363/23). 6 лютого відбулося перше слухання.

Як пише видання NewsWeek, про це на своїй ФБ-сторінці повідомив син лікаря – Ігор Зубицький. Раніше про скандал писала агентство “Українські новини”. Крім того, детальний аналіз хронології подій і того, що насправді відбулося, наведено в розслідуванні журналістів Погляд.

Касаційний господарський суд розглядає справу про рейдерське захоплення клініки Зубицького представниками Драгон Капітал

Справа про нібито незаконне відчуження майна та знищення першої в Європі фітоклініки, яку народний цілитель побудував своїм коштом і заповів своїм дітям, щоб продовжувати справу заради процвітання і здоров’я всіх українців тягнеться вже давно. Проте родина Зубицьких не змирилася із таким становищем та не втрачає надії відновити справедливість.

«Але підступні рейдери, підробивши заповіт, сфальсифікувавши документи, вкрали будівлю клініки та згодом незаконно продали її по заниженій ціні компанії «Драгон Капітал» Томаша Фіали. Клініка була знищена і тепер там знаходиться Київська школа економіки, яка цинічно декларує прозорість і європейські ідеали», – заявляє Ігор Зубицький.

«Під час засідання сторона «Драгон Капітал», яка цинічно придбала у рейдерів крадену у нашої родини будівлю фітоклініки за суму втричі нижчою за ринкову, намагалась через суддю заборонити мені виступати. Це підступна тактика, яка лише підтверджує всю їх лицемірну сутність. Але ми не здаємось. Хочеться вірити, що колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду (Білоуса В.В. – головуючого, Васьковського О.В., Погребняка В.Я.) проявить мудрість, людяність, принциповість та винесе справедливе рішення. А саме – поверне справу до першої інстанції, на новий розгляд, в якому у нас будуть шанси довести свою правоту, викрити злочинців та відновити справедливість. Вірю, що мрія всього життя мого батька Данила Зубицького – відкрити першу в Європі фітоклініку, не зникне, а отримає шанс на відродження!», – написав Зубицький у своєму дописі на ФБ.

Спадкоємець Данили Зубицького розповів журналістам, що він нібито неодноразово пропонував керівнику «Драгон Капітал» зустрітися і, як цивілізовані люди, обговорити проблему та можливі шляхи її вирішення. Але по  його словам, Томаш Фіала ігнорував всі сигнали і нібито не бажає йти на жодні компроміси. Що теж, на думку Зубицьких, виставляє цього пана у невигідному світлі.

Наступне, вирішальне засідання по справі відбудеться у вівторок 13 лютого о 10:30. Справа викликала неабиякий резонанс у ЗМІ (див. відео репортаж), і ми будемо слідкувати за розвитком подій.

You may also like...