У Києві соцпрацівники та ювенальні поліцейські вилучили 5–річну дівчинку з неблагополучної родини

Малолітня мешкала разом із батьками в антисанітарних умовах. Стосовно дорослих поліцейські склали адміністративні протоколи, а дитина нині перебуває на обстеженні у лікарні.

У ході профілактичного рейду «Діти вулиці» ювенальні поліцейські Голосіївського управління поліції спільно зі спеціалістом міської служби у справах дітей та сім’ї Київської міської державної адміністрації вилучили 5-річну дівчинку із родини, яка вже перебувала на обліку служби у справах дітей та сім’ї.

На зображенні може бути: 2 людини, дитина та люди стоять

При перевірці умов проживання правоохоронці з профільною службою виявили в квартирі дитину, котра була не доглянута, а також відсутня відносно неї документація щодо медичного огляду. Крім того, в приміщенні були жахливі умови для нормального перебування в оселі: розкидані речі, бруд, сморід, електричний щит з оголеними дротами.

Поліцейські разом зі спеціалістом міської служби у справах дітей та сім’ї вилучили дитину та наразі вона перебуває у медичному закладі задля обстеження стану її здоров’я. Щодо обох батьків були складені адміністративні протоколи за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

Також співробітники поліції провели із батьком та матір’ю профілактичну бесіду та наголосили на тому, аби вони навели лад у квартирі.

Лише після ретельної перевірки стану оселі соціальними службами буде прийняте рішення про повернення малолітньої додому.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...