₴300 тисяч хабаря за прийняття неякісних підшипників – у Києві судитимуть працівника відомої торгово-виробничої компанії

Представник комерційного підприємства, яке займається імпортом та виробництвом промислових комплектуючих та конвеєрного обладнання, надав одному з керівників державного підприємства гроші за прийняття ним товару, який не відповідає технічним характеристикам. Йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Слідчі слідчого управління главку поліції Києва за оперативного супроводження працівників Головного управління ДЗНД СБУ та процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили у корупційній схемі працівника відомого в Україні комерційного підприємства. Зловмисник – 41-річний уродженець Рівненської області.

Поліцейські встановили, що між державним підприємством та комерційним підприємством, яке займається імпортом та виробництвом промислових комплектуючих, було укладено договір на закупівлю роликових підшипників на загальну суму 5 485 560 гривень. Однак, постачальник вирішив реалізувати товар, що не відповідає технічним характеристикам зазначеним у договорі. Відтак, зловмисник запропонував службовій особі держпідприємства 800 000 гривень неправомірної вигоди за прийняття неякісного товару.

Правоохоронці затримали порушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі службовій особі частини грошей – 300 тисяч гривень. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України – пропозиція та надання службовій особі неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували обвинувальний акт до суду. За вчинене зловмиснику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...