9 років ув’язнення за вбивство односельця отримав 45-річний житель Одещини

Правопорушник нещадно побив 65-річного знайомого і непритомним відволок до сараю сусіда, а коли побачив, що потерпілий подає ознаки життя, лезом порізав йому шию.

Нагадаємо: подія сталася у березні 2022 року в одному з сіл Кодимської територіальної громади.

Власник підсобного приміщення, у якому зловмисник сховав убитого, виявив тіло небіжчика з тілесними ушкодженнями, коли повернувся з обласного центру, і сповістив про це поліцейських.

За висновком судово-медичної експертизи, причиною смерті літнього чоловіка стали множинні переломи кісток обличчя, крововиливи та набряк мозку.

Під час проведення слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що до вбивства пенсіонера причетний його односелець, з яким у того був конфлікт.

Слідчі встановили, що чоловіки посварилися через відмову потерпілого покидати домоволодіння фігуранта. В ході суперечки, яка перерослі у бійку, господар обійстя побив гостя руками і ногами до непритомності, а потім відволок його до сараю свого сусіда. Коли ж побитий почав подавати ознаки життя, зловмисник порізав йому шию клинковою бритвою.

Після скоєного правопорушник, аби приховати сліди злочину, почав прати та палити одяг, у якому вбивав, а потім втік з дому. Невдовзі поліцейські розшукали і затримали його на одній із залізничних станцій району, де він вдавав із себе біженця.

«Ми вилучили у фігуранта речові докази, що підтверджують його причетність до скоєння вказаного кримінального правопорушення, у тому числі знаряддя злочину. За нашим клопотанням суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Далі ми провели низку судових експертиз, зокрема психіатричну, яка довела, що правопорушник був здатен усвідомлювати свої дії та керувати ними. На підставі зібраних доказів ми під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині і обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України скерували до суду. Обвинувачений лише на судовому засідання визнав свою провину, сподіваючись уникнути суворого покарання. Суд, дослідивши докази, зібрані нами, визнав підсудного винним і призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі», – прокоментував подію начальник відділення № 2 слідчого відділу Подільського районного управління поліції Василь Клемпуш.

Подільське районне управління поліції Одещини

You may also like...