До 40 000 грн. за посвідчення водія сільгосптехніки: на Хмельниччинні викрито хабарництво в облуправлінні Держпродспоживслужби

Начальник відділу установи та підприємець отримали підозри. Маючи вплив на членів екзаменаційної комісії та за певну винагороду, допомагали громадянам позитивно скласти іспит та отримати посвідчення. Також могли посприяти і у постановці на облік сільськогосподарської техніки.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції за сприяння керівництва Держпродспоживслужби викрили корупційну схему в територіальному управління цієї служби.

Начальниця відділу Держпродспоживслужби у Хмельницькій області та її спільник – підприємець допомагали позитивно вирішити питання, пов’язані з водійськими посвідченнями та обліком сільгосптехніки. До прикладу, пройти навчання, скласти іспит та отримати посвідчення, зокрема і без фактичної присутності, можна було за 1 500 – 2 000 гривень з особи. Ціна питання щодо постановки техніки на облік могла сягати і 10 000 гривень.

За оперативними даними, лише з однієї групи фігуранти отримували до 40 000 гривень неправомірної вигоди.

На підставі отриманих доказів начальниці відділу Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та її спільникові – підприємцю слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Тривають заходи із встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до корупційної схеми.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили блокноти із чорновими записами, журнали навчальних груп, журнали видачі посвідчень про присвоєння робітничої кваліфікації, журнали наказів про зарахування/відрахування слухачів, гроші.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна

Заходи з викриття проводилися спільно з УСБУ в Хмельницькій області, за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...