Київські правоохоронці протягом кількох хвилини затримали групу чоловіків за розбійний напад на лікаря

Троє чоловіків підійшли до потерпілого та під погрозою ножа відібрали у нього медичне обладнання вартістю 290 тисяч гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Вночі до столичної поліції зателефонував чоловік та повідомив, що на бульварі Тараса Шевченка на нього напали невідомі. За декілька хвилин на місце події прибули слідчо-оперативна група поліції та екіпаж патрульних поліцейських.

На изображении может находиться: один или несколько человек и текст

Як розповів начальник відділу поліції № 4 Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, потерпілий надав прикмети правопорушників правоохоронцям та вони розпочали їх пошуки:

На изображении может находиться: один или несколько человек

«Ми з’ясували, що потерпілий приїхав до столиці з метою придбання дороговартісного медичного обладнання, яке відібрали невідомі. Під час відпрацювання інформації на вулиці Саксаганського ми затримали одного з нападників, а його спільників неподалік Центрального залізничного вокзалу. Усі фігуранти затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Це – уродженці міста Харкова, Ворзеля та мешканець Черкаської області, 1975, 1995 та 1992 років народження. Крім того, співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції встановили, що 45-річний харків’янин раніше судимий за скоєння пограбування. Він минулого року звільнився з місць позбавлення волі та відразу скоїв злочин і на даний час перебуває під слідством.

«Ми вилучили речові докази: мобільний телефон, гроші, ноутбук та медичне обладнання. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна», – додав правоохоронець.
На даний час проводяться заходи, спрямовані на встановлення причетності затриманих до вчинення аналогічних злочинів на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...