На Харківщині колаборант передав окупантам техніку для зведення фортифікаційних споруд проти ЗСУ

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець села Питомник Дергачівської ОТГ під час окупації населеного пункту збройними силами рф, не маючи патріотичних переконань, добровільно вирішив допомагати ворогу. Обвинувачений, щоб зробити перебування загарбників у захопленій місцевості більш комфортним та допомогти закріпитись, передав їм власний екскаватор-навантажувач та трактор.

За допомогою цієї техніки окупанти перевозили будівельні матеріали для побудови фортифікаційних споруд проти українських захисників.

Після деокупації колаборанту вдалось втекти. Наразі він переховується від слідства, його оголошено у розшук. Чоловіка судитимуть заочно в Дергачівському районному суді Харківської області.

Обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...