На Львівщині сімейний лікар систематично підробляв рецепти на сильнодіючі лікарські препарати

Прокурори Пустомитівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо місцевого сімейного лікаря. Йому інкримінують співучасть у незаконному збуті сильнодіючих лікарських засобів, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 27 – ч. 1, 3 ст. 321, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що з січня 2023 року по березень цього року, обвинувачений, будучи службовою особою, виготовляв та передавав третій особі лікарські рецепти на придбання сильнодіючого лікарського засобу.

Встановлено, що сімейний лікар виписував рецепти на седативні препарати, використовуючи існуючі дані пацієнтів. Проте вказані особи не отримували ні ці рецепти, ні препарати по них. Довідково зазначимо, що лікарські засоби, виписані службовцем, мають транквілізуючий та седативний ефект. Відтак вони користуються попитом серед наркозалежних осіб як підсилювач для дії наркотичних речовин.

Задокументовано, що загалом лікар неправомірно видав близько 70 рецептів. На їх підставі у мережі львівських аптек третя особа незаконно придбала сильнодіючий лікарський засіб.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №3 Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Націполіції області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

You may also like...